KTH Global 2013

Under denna vecka pågår KTH Global och det är ett utmärkt tillfälle att få inspiration,  ställa frågor och få en inblick i framtida utlandsstudier. Även om du inte har bestämt dig eller om du inte är intresserad just nu så är det ett roligt tillfälle att reka lite inför för eventuella utbytesstudier så gå in HÄR!

Jag hade inte alls tänkt åka utomlands när jag började på KTH. Jag var inte intresserad och kände absolut inget behov av det när jag flyttade till Stockholm. Men jag ångrar lite att jag inte kollade upp vad det innebar lite tidigare… Möjligheterna är enorma och allt handlar om hur mycket tid du vill lägga på att kolla upp saker innan du åker. Men nu sitter jag här på andra sidan jorden, i en stad jag inte visste fanns, och har the time of my life!

För övrigt bjöd Ames på en fantastisk sensommardag idag, 30 grader och det är 1 oktober. Det kunde ha varit sämre!

6 reaktioner till “KTH Global 2013”

1. Åååå, the Midwest…När jag var i Nebraska hade vi en riktig Indian summer, fint väder in i november. Sen bröts det tvärt med snö den 19 nov och vi blev insnöade i en vecka 🙂 Lyllos dig som får åka till NY och träffa mamma och Ola. Eller tvärtom; Lyllos dom som får åka till NY och träffa dig!!!
    Kramar

2. Hej Lina!
    Jag har länge tänkt att söka till KTH och när jag snubblade över din blogg var jag tvungen till att gnugga ögonen ett par extra gånger över din bloggbeskrivning som lyder:

”På den här bloggen kommer ni kunna läsa om mina upplevelser som utbytesstudent på två olika universitet i två olika länder med två olika språk”

Menar du att det är möjligt att ha två utbytes terminer på olika universitet? Hur funkar det? Jag har nämligen inte hört talas om det tidigare och har inte trott att det har varit möjligt att läsa på mer än ett universitet utomlands.

Det låter jätteintressant och jag önskar dig all lycka till med studierna!

3. Hej Frida!
    Vad roligt att du är intresserad av KTH och utbytesstudier! När du söker till utbytesstudierna här på KTH så får du möjlighet att ranka ca 3-5 universitet som du är intresserad av och urvalet sker sedan utifrån betyg. Då kan du välja om du vill söka en termin eller ett år. Det beror lite på vart du söker någonstans vad som gäller. Du har en chans under din tid på KTH att söka och tackar du nej till platsen kan du inte söka igen. Men det finns nästan alltid restplatser över vilket gör att du alltid har chans att få en till plats. Så jag sökte helt enkelt till Iowa State och sedan frågade jag om det fanns restplatser över på vårterminen och fick då välja på olika universitet. Hoppas det var svar på din fråga! Har du fler frågor får du gärna kontakta mig på linary@kth.se.

Hälsningar Lina

4. Hej igen!

Tack för svaret! Det låter som sagt jättespännande och jag kommer säkert att ha din kommentar i bakhuvudet när det själv blir dags för mig att sträcka på vingarna utomlands. Bara för att vara helt säker på att jag har greppat det hela rätt, så sökte du en termin till Iowa State och sedan frågade du om det fanns några restplatser på andra skolor under vårterminen som du kunde hoppa på?

Många kramar och tack igen!

5. Det var precis så jag gjorde!
    Det som kan vara bra att tänka på är att vissa universitet är mer populära än andra och ibland kan det skilja på vårtermin och hösttermin. Men det är sådant du kan prata med din internationella handledare när det väl är dags att söka!

Hör gärna av dig om du har fler frågor och lycka till med framtidsplanerna 🙂

6. Det låter så spännande att få dra ut en sväng, får man lov att fråga hur du gjorde med din bostad och hur man brukar göra när man studerar utomlands? Och skulle du kunna utveckla lite med skillnaden mellan vår- och hösttermin?

Åhh.. Just nu önskar jag att jag också var en student på KTH och var ute och upplever världen som du. Det måste vara en erfarenhet för livet!

Kommentarer är stängda.