Hoppa till innehåll

Oktoberfest

Oktober är här och hösten har börjat visa sig i Ames. För en månad sedan låg temperaturen på 25- 35 grader dygnet runt och vi önskade oss hav och fläktande vindar. Vi åkte buss mellan lektionerna på campus eftersom det var för varmt för att gå och varje andetag gjorde oss uttorkade. Nu har shorts- och t-shirtvädret börjat försvinna (i alla fall nattetid) och löven har börjat ändra färg. Nu går det att ta en löprunda utomhus även dagtid och trots att det känns lite tråkigt att sommaren börjar ta slut så måste jag säga att hösten  känns lovande och inbjudande.

Igår bjöd Ames på Oktoberfest downtown och vi tillbringade eftermiddagen i höstsolen drickandes lokal öl och tävla i bland annat keg-bowling och beer pong. Jag hade inte tidigare besökt Main Road, vilket är Ames ”centrum”, och det visade sig vara väldigt mysigt med kaféer, restauranger och barer. Vi bestämde oss snabbt för att stanna på Main Road och vi avrundade kvällen på Old Main där jag åt min första(!) hamburgare sedan ankomsten till USA.

IMG_4835Jag visade mig vara lite av en naturbegåvning på beer pong 

IMG_4829Melinda, Megan, Molly, jag och Kate 

IMG_4826Keg-bowling in action

IMG_4823Tysk korv och apfelstrudel 

IMG_4822Oktoberfest på Main Road 

 

En kommentar till “Oktoberfest”

  1. Jag kommer inte ihåg Oktoberfesten…men vi hade många kegparties ute i majsfälten… puss

Kommentarer är stängda.