Studentstrejk i Chile!

Mitt nya kvarter!

Dagen innan jag skulle åka till Chile (2 veckor innan terminsstart) fick jag chockbeskedet att rektorn vid Universidad de Chile ville avblåsa all utbytesaktivitet(!). Det hade varit en studentstrejk i 5 veckor vilket skulle skjuta upp kommande termin.

Panikslagen skrev jag till min internationella koordinator vid utbytesuniversitetet att boende, biljett m.m. var fixat och undrade vad jag skulle göra. Det fanns absolut inte på kartan att stanna hemma, jag hade ju förberett mig sen i november förra året! Svaret jag fick var att de inte visste hur länge strejken skulle vara men att terminen trots allt troligen blir av i och med att så många utbytesstudenter redan förberett sig .

Förvirrad och smått irriterad bestämde jag mig för att åka iväg. Dagen jag kom till Santiago fick jag beskedet att terminen trots allt kommer att dra igång! 🙂 Sån himla tur att jag åkte, dock börjar den 6 veckor för sent.

Under den tiden passade vi nya utbytesstudenter på att resa i en månad! Vid universitetets ingenjörscampus är vi 3 studenter från KTH, 4 från Spanien och 4 från Frankrike. 🙂

Profilbild
Läser fjärde året på Industriell ekonomi med inriktning energisystem. Studerar under höstterminen vid Universidad de Chile i Santiago. Christina vill plugga utomlands för att få ett miljöombyte efter 3 år på KTH. Hon valde att åka till Chile för att utforska en ny världsdel med målet att lära sig tala spanska flytande.