Intensivkurs i spanska

Under 2 veckors tid gick jag som sagt på en intensivkurs i Santiago. Man gick vardagar från klockan 10.00-13.30 (helt perfekt!) och varje eftermiddag fanns det minst en aktivitet man kunde gå på. Det kunde vara allt från salsalektioner till stadsvandringar, allt för att få studenterna att lära känna både varandra och staden. Skolan ligger i en del som heter Bellavista och jag rekommenderar den verkligen till alla som ska plugga här!

Jag och några från min spanskaklass! (Läraren i mitten)
Jag och några från min spanskaklass! (Lärarna i mitten)

Det gick ca 60 studenter på skolan där man var max 7 st i varje klass. Jag valde grupplektioner för min svaga punkt när det gäller spanska är verkligen den muntliga delen. Är supernöjd för vi hade mycket  diskussioner och trots att det ibland kändes som att de trodde att jag led av afasi blev jag faktiskt bättre! 🙂 Lärarna var helt fantastiska och visste verkligen hur de skulle få en att trivas. På bilden ovan hade vi avslutningsfika där alla fick ta med sig något från sitt land. Kunde bara komma på kokosbollar som ni kanske ser (vilket dom verkar ha här med hehe), så skyllde på att utbudet här inte är det bästa.

Takterassen hos en kompis från intensivkursen som bor i Santiago centro! :)
Takterassen hos en kompis från intensivkursen som bor i Santiago centro! 🙂

Jag hoppade in i en grupp som bestod av en från Kina, Japan, USA och 3 från Brasilien. Under de 2 veckorna lärde jag mig även att portugisiska är mycket mer olikt spanska än jag tidigare trodde…har börjat tycka att det påminner om ryska (?).  Att gå en intensivkurs var ett perfekt sätt att lära känna nya personer på! Umgås fortfarande med flera jag träffade där 🙂 Många av eleverna var utbytesstudenter (som hade minst lika mycket panik över att plugga på spanska som mig) så det var lätt att känna en gemenskap! Dessutom är det jättekul att kunna fortsätta träffas under terminen, börjar få ett socialt liv här nu! 🙂

Lunch i Bellavista efter skolan!
Profilbild
Läser fjärde året på Industriell ekonomi med inriktning energisystem. Studerar under höstterminen vid Universidad de Chile i Santiago. Christina vill plugga utomlands för att få ett miljöombyte efter 3 år på KTH. Hon valde att åka till Chile för att utforska en ny världsdel med målet att lära sig tala spanska flytande.