Hoppa till innehåll

Komfortzon

Dagen som jag har bävat för en längre tid har så äntligen kommit; jag har varit och klippt mig.

Jag kommer ihåg precis samma ångest när jag hade flyttat till Stockholm och jag insåg att jag behövde hitta en ny frisör. Det är inte en situation som jag tycker om, men samtidigt är det ganska härligt att vara utanför sin komfortzon.

Ytligt? Ja, absolut. Men efter att ha haft min beskärda del av dåliga frisörer under min livstid, så vill jag helst slippa fler stunder med ångest. Jag tycker det är värre att gå till en ny frisör än att gå till tandläkaren.

Hur som helst, så frågade jag runt bland lite koreanska klasskompisar efter en bra hårsalong och blev rekommenderad Lee Chard, tydligen den dyraste hårsalongen i Daejeon (1,5 miljon invånare).

Nåväl, väl där så blev jag lugnad av deras relativt goda engelska och att stället såg ut att hålla hög nivå.

IMG_0542
Telefonen tar rätt bra bilder, trots allt.

IMG_0540 Förutom en mindre incident med frisören, så blev det till slut väldigt bra. Frisören började plötsligt klippa mina polisonger som trianglar, utan att ha frågat hur jag ville ha dem (jag ville ha dem raka). Jag stoppade henne innan alldeles för mycket skada hade skett, men likväl var de bortom räddning. Hon såg att jag blev besviken och bad om ursäkt och sa att det inte var någon fara. Däremot var det inte lika kul att höra från henne att det egentligen var snyggare med triangelformade polisonger när jag bestämt hävdade att jag ville ha raka.

Hur mycket kostade då att gå på Daejeons dyraste hårsalong? 120 kr. Trots allt betydligt dyrare än den salong som ligger vid campus som tar knappt 40 kr.

Marcus läser fjärde året på industriell ekonomi vid KTH, men spenderar denna höst sin tid vid KAIST i Sydkorea. Han ser livet som ett studiebesök och försöker utforska och lära sig så mycket som möjligt med den tid som är given. Han fotograferar och redigerar bilder och försöker ge sin bild av hur det är att studera i Sydkorea.

2 reaktioner till “Komfortzon”

Kommentarer är stängda.