Buenos Aires – Del 1!

För några veckor sedan åkte jag på en weekend till Buenos Aires! När jag ansökte om utbytesstudier var Buenos Aires två av mina fem val så det var extra kul att åka hit. Staden har verkligen en europeisk känsla och det kändes faktiskt inte som att man var i Sydamerika!

Det fanns både mycket fler turister och sevärdheter här i jämförelse med Santiago. Precis som svenskar skämtar om norrmän, skämtar chilenare om argentinare (i Chile tycker man att argentinarna är lite snobbiga och tror att de är ”bättre” än alla andra 😉 ).

Som jag nämnt i tidigare inlägg upplever jag att folk går oerhört sakta i Santiago och jag insåg här att även jag har börjat göra det! Tempot i Buenos Aires är så mycket snabbare och jag kände mig nästan som ett löv som kastades runt på stadens gator!

Buenos Aires kallas ofta för "Sydamerikas Paris" och det beror bland annat på
Buenos Aires kallas ofta för ”Sydamerikas Paris” och det beror bland annat på arkitekturen!
Plaza de Mayo!
Plaza de Mayo – ett torg som har stor betydelse för Argentinas historia! Under militärdiktaturen samlades till exempel mödrar till försvunna personer här.
Abort är olagligt i både Argentina och Chile
Abort är olagligt i alla länder i Sydamerika förutom Uruguay. Många kämpar för legalisering men det finns även många som fortfarande är emot det.
Det fanns flera exklusiva gallerior och
Det fanns flera exklusiva gallerior och det blev väldigt mycket fönstershopping!
Puerto madero!
Puerto Madero – här finns bland annat Buenos Aires kända bro!
j
I Puerto Madero finns det även massvis med restauranger och fik!
Plaza Dorego - typiskt turistställe där man kan äta lunch och kolla på folk som dansar tango! :)
Plaza Dorego – typiskt turistställe där man kan äta lunch och kolla på folk som dansar tango! 🙂
Profilbild
Läser fjärde året på Industriell ekonomi med inriktning energisystem. Studerar under höstterminen vid Universidad de Chile i Santiago. Christina vill plugga utomlands för att få ett miljöombyte efter 3 år på KTH. Hon valde att åka till Chile för att utforska en ny världsdel med målet att lära sig tala spanska flytande.