Buenos Aires – Del 2!

Här kommer sista delen! Som turist finns det väldigt mycket att göra i Buenos Aires i jämförelse med Santiago. Det är superlätt att ta sig runt till fots och har man tur får man tag på en av stadens gratiscyklar.

Tycker att det var en jättehärlig stad och människorna var så hjälpsamma mot oss turister. Hade verkligen kunnat tänka mig att plugga här!

Det fanns dock två saker som förvånade mig. Det första var att det var svindyrt att både shoppa och äta. Att köpa en meny på McDondald’s kostade cirka 120 kr?! Det andra var att man inte får beställa alkohol på restauranger eller barer kvällen före en valdag. Rätt kul men smart! 🙂

Cementerio de La Recoleta -  en kyrkogård med unikt designade gravar. Verkade vara en av stadens populäraste turistattraktioner!
Cementerio de La Recoleta – en kyrkogård med unikt designade gravar. Verkade vara en av stadens populäraste turistattraktioner!

20151121_123650

blomma
Floralis Genérica! Det finns mycket grönt och flera parker i staden. Det här är en av dom, prydd med en gigantisk blomma!
En typisk gata
Såhär kan en typisk gata se ut!
Jardin Japones!
Jardin Japones – en av stadens alla parker, men med japanska influenser! Den skapades tydligen för att uppmärksamma Japan och Argentinas relation, som ska vara väldigt bra. 🙂
Planetario
Planetario – här kan man kolla på filmer om rymden och även se kometer som fallit ner!
La boca
La Boca – ett turistområde där husen har flera olika färger! Det var rätt läskigt att gå hit dock då man behövde ta sig igenom skumma gator, så skulle rekommendera att ta taxi eller buss…
Casa Rosada
Casa Rosada –  presidentens officiella residens!
Profilbild
Läser fjärde året på Industriell ekonomi med inriktning energisystem. Studerar under höstterminen vid Universidad de Chile i Santiago. Christina vill plugga utomlands för att få ett miljöombyte efter 3 år på KTH. Hon valde att åka till Chile för att utforska en ny världsdel med målet att lära sig tala spanska flytande.