En koreansk julkalender, lucka 7

Lucka 7, saker jag har ångrat.

Det börjar gå upp för mig att min tid i Korea på något olustigt sätt börjar lida mot sitt slut. Min sista tenta är den 17 december och dagen därefter åker jag tillbaka till Sverige. Jag tänkte att detta är ett bra tillfälle att börja summera min vistelse här.

Låt mig börja med att jag egentligen inte ångrar något som jag har gjort i Korea. Likväl, kan jag känna att vissa saker hade varit häftigt att ha hunnit med här. Mitt fokus har hela tiden varit att hålla mitt fokus på få saker, i synnerhet studier och träning.

IMG_6466
Bild över Seoul från tidigare i år.

Och efter att ha haft det fokuset under dessa månaderna, är jag väldigt nöjd med det valet. Samtidigt, kan jag titta på andra utbytesstudenter som har valt att lära sig koreanska och rest mer än vad jag har gjort, och se att det också varit häftigt!

Jag tror att det viktiga är att man har en tydlig bild över vad man vill att ens utbyte ska mynna ut i, vad man har för förhoppningar och vad för mål, annars finns det en risk att man blir besviken. En utbytestermin går ruskigt fort och utan en plan, finns det risk att ingenting alls händer.

IMG_6547
Bild innan vi var på Carribean Bay tidigare i år.

 

Profilbild
Marcus läser fjärde året på industriell ekonomi vid KTH, men spenderar denna höst sin tid vid KAIST i Sydkorea. Han ser livet som ett studiebesök och försöker utforska och lära sig så mycket som möjligt med den tid som är given. Han fotograferar och redigerar bilder och försöker ge sin bild av hur det är att studera i Sydkorea.