Hoppa till innehåll

En koreansk julkalender

Efter en stor brist på idéer skapas nu den koreanska julkalendern. Under min tid här i Korea har man stött på en del roliga och speciella saker. Jag har i den mån jag har tyckt att jag kunnat skriva om det, gjort det.

Men det är många saker som jag också inte fått med. Under denna inkompletta julkalender ska jag försöka få med så många olika saker som är bra/roliga/viktiga/onödiga/ som möjligt. Jag lovar inget varje dag, men så ofta som jag kan och med risk för att något som redan varit med i bloggen dyker upp igen!

Lucka 1, cyklist VS bil.

Från Sverige har jag lärt mig att regeln ”störst kör först” inte gäller. Du kan inte bara ignorera en stoppskylt och åka ut på huvudled bara för att du kör lastbil och knappt märker av en mopedist som kör in i dig. Här i Korea är jag mer osäker. Ett flertal gånger har jag hamnat i följande situation:

cykelkaos

I mina ögon är det solklart! Bilisten ska vänta på mig, även om jag är cyklist, men icke. Dessutom är det inte som så att jag får bromsa lite. Nej, jag får lägga mig på bromsarna och be till gudarna att det inte är blött, så att de faktiskt fungerar

Marcus läser fjärde året på industriell ekonomi vid KTH, men spenderar denna höst sin tid vid KAIST i Sydkorea. Han ser livet som ett studiebesök och försöker utforska och lära sig så mycket som möjligt med den tid som är given. Han fotograferar och redigerar bilder och försöker ge sin bild av hur det är att studera i Sydkorea.