Innovativ toalösning?

Det finns flera märkliga vanor i Chile och några av dom sker på offentliga toaletter. För det första finns det i princip alltid någon som står och borstar tänderna! Tuggummi verkar inte användas i lika stor utsträckning som i Sverige 🙂

En annan grej man kommer märka är att det inte alltid finns papper på toaletterna! Om man går in i ett bås finns det ofta inte ens en plats för rullen?! (se nedan) Man får därför ha som vana att ta papper från den gemensamma rullen som hänger utanför båsen…

20151123_125856    20151123_125936

Det blir ju lite småjobbigt ifall man glömmer bort detta och det verkar vara fler än vi utbytesstudenter som stör sig på systemet. Därför finns det en superkul lösning på problemet – ”reserullen”!

Istället för en kartongbit i mitten av toarullen, har man varit innovativ och satt in en liten minirulle som man kan ha med sig överallt. Har man den i väskan behöver man inte oroa sig över att springa in i båset och sen komma på att man glömt pappret!

Värt att tänka på för er som ska till Chile! 😉

Lilla "reserullen" som ligger i själva toarullen!
Lilla ”reserullen” som ligger i själva toarullen!
Profilbild
Läser fjärde året på Industriell ekonomi med inriktning energisystem. Studerar under höstterminen vid Universidad de Chile i Santiago. Christina vill plugga utomlands för att få ett miljöombyte efter 3 år på KTH. Hon valde att åka till Chile för att utforska en ny världsdel med målet att lära sig tala spanska flytande.