Rio de Janeiro – Del 1!

Visste ni att KTH erbjuder utbyte med universitet i Brasilien? Kanske kommer just DU att spendera en eller två terminer här nästa år? 🙂 Trots att jag valde Chile hade jag ändå möjligheten att besöka den vackra staden Rio de Janeiro. Det här är del ett av två på vår sista resa innan skolan började!

Många i Santiago hade skrämt upp mig en del innan vi åkte och sa att ”vi alltid skulle hålla oss nära stranden”. Jag blev däremot positivt överraskad och upplevde att turistområdena var rätt stora och det var inte alls särskilt läskigt. Kanske beror på att OS arrangeras här i sommar!

20150823_102316

Strandpromenad vid Copacabana!

Rio de Janeiro har lite av allting – stora berg, djungel, fantastisk mat, stränder och storstadsliv! Det är verkligen rörelse överallt, både dag som natt. 🙂 Blir man trött av att besöka alla turistattraktioner är det bara att lägga sig på någon av stadens stränder!

Eftersom det var ”vinter” när vi var här var vädret dock rätt instabilt – som ni ser hade vi en riktigt solig dag på stranden Ipanema 😉 . Som tur är kan man dra på sig bikinin snabbt därpå igen!

Ipanema!

20150827_100402

Resan spontanbokades verkligen och jag är hur nöjd som helst att vi åkte! För ett halvår sedan hade jag aldrig kunnat tro att jag skulle kunna säga att jag suttit vid Copacabana och beställt en färsk kokosnöt! På bilden längst ner ser ni även hur en cashewnöt växer, kul va? 🙂

20150823_211207

20150826_091206

Profilbild
Läser fjärde året på Industriell ekonomi med inriktning energisystem. Studerar under höstterminen vid Universidad de Chile i Santiago. Christina vill plugga utomlands för att få ett miljöombyte efter 3 år på KTH. Hon valde att åka till Chile för att utforska en ny världsdel med målet att lära sig tala spanska flytande.