¡Hasta luego!

Nu är jag hemma igen! Det känns lite konstigt att äntligen kunna köpa lösviktsgodis, yoghurt utan gelatin, kunna tvätta händerna i varmt vatten och framförallt inte känna av jordskalv. Och för att inte tala om språket? Vad himla lätt allt blir på svenska! 🙂

Saknar den härliga värmen och att bara kunna slappa vid poolen (i princip alla lägenhetshus har en pool i Santiago!) men det känns samtidigt kul att komma hem. Har lyckats göra och besöka allt jag planerat, utom en glaciär! Det bortprioriterades dock och får väl istället ”trösta” med lite snö här hemma i Sverige.

12443815_10153986453424866_158825029_o      12596637_10153986452819866_1957657241_o

Lima! Det här är en stadsdel som är lite "finare" och kallas Miraflores :)
Lima! Det här är en stadsdel som är lite ”finare” och kallas Miraflores 🙂

12633042_10153986451909866_51090859_o

Ett utbyte är så mycket mer än bara skolan och mitt bästa tips för dig som ska åka är att ta vara på tiden. Lär dig leva i nuet för tiden går otroligt snabbt. Passa på att resa runt när du kan för CSN räcker riktigt långt och det finns så mycket att se runt om i världen!

Glöm inte heller att ansöka om att bli nästa års utlandsbloggare! Man får reflektera över allt man har gjort en extra gång, en liten peng och dessutom den bästa chefen du kan tänka dig! 😉

Därmed får jag tacka för min tid och lämna över till tre nya fantastiska bloggare som befinner sig i Japan, Taiwan och Frankrike! 🙂

Profilbild
Läser fjärde året på Industriell ekonomi med inriktning energisystem. Studerar under höstterminen vid Universidad de Chile i Santiago. Christina vill plugga utomlands för att få ett miljöombyte efter 3 år på KTH. Hon valde att åka till Chile för att utforska en ny världsdel med målet att lära sig tala spanska flytande.

2 reaktioner till “¡Hasta luego!”

 1. Hej Christina!
  Jag läser tredje året på Industriell ekonomi med inriktning mot energi och hållbar utveckling och funderar på att åka till Sydamerika på utbyte. Vilka universitet rekommenderar du?
  Jag har hört att Chile är säkrast och har fina kuster och är därför jag är mest sugen på det men har också funderat på Brasilien och Argentina. Funderar på att åka under våren, vad tycker du om det?

  Jag älskar stränder, sol och bad och tycker om städer som är ganska rena och fina och med liv och rörelse 🙂

  Skulle vara jätteglad om du ville komma med lite input!

  Tack på förhand!
  Mvh
  Amanda Näsman

 2. Hej Amanda!
  Kul att du funderar på att åka till Sydamerika! Jag pluggade ju i Santiago vid Universidad de Chile och är verkligen supernöjd med mitt val. Santiago ligger dock en bit från kusten och om det är prio ett kanske du hellre vill välja utbytesuniversitetet i Valparaíso som ligger precis vid havet? Å andra sidan kan man åka dit med buss över helgen för cirka 50 kr! 🙂 Personligen tyckte jag mer om Santiago, dels för att det är en modernare stad än Valparaíso och det är även varmare i Santiago än vid kusten 🙂

  När det gäller säkerhet så upplevde i alla fall jag ingen skillnad på Buenos Aires och Santiago. Båda städerna är verkligen trygga och du behöver inte vara orolig över att det ska vara ”farligt”. Buenos Aires var verkligen en fin stad, pluggar man där kan man även ta båten över till Uruguay och besöka deras stränder! Det var dock svindyrt när jag var i Argentina så pengarna räckte betydligt längre i Chile, men det kan nog variera 🙂

  Alla universitet verkar bra och kursutbudet får nog avgöra om man ska åka vår eller höst. Men hittar man inte exakt alla obligatoriska kurser är det ju bara att läsa den året efter parallellt med sina andra (det ska jag göra med en kurs). Sen kan man alltid kolla med kursansvarig om kursen ges på distans! Brasilien är också supervackert och charmigt men jag antar att man måste kunna portugisiska om man ska plugga där! 🙂

  Något som är säkert är att du kommer ha tid att resa runt mycket, både i landet du väljer och hela kontinenten! Så om jag var du skulle jag välja den stad eller det universitet som känns ”bäst” i och med att man vill trivas där man bor och ändå kommer kunna se andra städer under utbytesperioden 🙂

  Skulle kunna prata i timmar om Sydamerika så tveka inte att höra av dig om du har fler frågor och skulle vilja ses över en fika! Det är bara att maila på koidis@kth.se eller skriva på fb 🙂

  /Christina Koidis

Kommentarer inaktiverade.