Machu Picchu!

Åker du till Sydamerika är Machu Picchu ett måste, det är bland det vackraste jag sett!

För att ta sig hit ser rutten ungefär ut såhär: Lima – Cusco – Ollantaytambo – Aguas Calientes – Machu Picchu. Tyckte att det lät himla krångligt till en början men det var väldigt enkelt!

Jag tog tåget från Ollantaytambo men man kan ta sig fram på olika sätt. Det finns till exempel vandringar som är fyra dagar långa där man bland annat får rafta!

Ollantaytambo!
Ollantaytambo!
Inka Rail!
Inka Rail! Bara vägen från Ollantaytambo till Aguas Calientes är helt magisk, det känns som att åka igenom en sagovärld!
Aguas Calientes ligger verkligen mitt i ingenstans! Bergen runtomkring ser nästan ut som sockertoppen i Rio de Janeiro!
Aguas Calientes ligger verkligen mitt i ingenstans! Bergen runtomkring ser nästan ut som sockertoppen i Rio de Janeiro!

För er som inte vet är Machu Picchu en gammal inkastad och man tror att den endast var bebodd i cirka 100 år. Staden återupptäcktes så sent som 1911 och är nu klassad som ett av världens underverk!

Det har varit så ovant att stöta på svenskar under tiden i Chile, så när jag och Robin letade en restaurang råkade jag säga ”det ser lite slabbigt ut här”. Rätt som det var svarade någon komiskt nog på svenska ”dyrt var det oxå!”.

2500 personer per dag får besöka Machu Picchu! Nu är det lågsäsong men köerna var långa ändå, undrar hur långa de är under högsäsongen... Och klockan var bara 06:00!
2500 personer per dag får besöka Machu Picchu! Nu är det lågsäsong men köerna var långa ändå, undrar hur långa de är under högsäsongen… Och klockan var bara 06:00 här!
När man väl är här kan man inte sluta fråga sig hur inkafolket som levde här byggde upp allting! Och varför kom de hit från första början?
När man väl är här kan man inte sluta fråga sig hur inkafolket som levde här byggde upp allting! Och varför kom de hit från första början?
Som jag nämnde i förra inlägget är delar av Peru inne i sin regnperiod (sträcker sig från januari till april), därav lågsäsongen. Vi hade däremot bara små skurar uppe på Machu Picchu och vattendropparna är ljumma!
Som jag nämnde i förra inlägget är delar av Peru inne i sin regnperiod (sträcker sig från januari till mars), därav lågsäsongen. Vi hade däremot bara små skurar uppe på Machu Picchu och vattendropparna var ljumna!

received_10153942808239866

Man kan spendera hur många timmar som helst uppe vid Machu Picchu! Trodde inte det fanns så mycket att se men vi var där i hela fyra timmar, var helt slut efteråt och firade med en lunch i Aguas Calientes. Såhär ser den lilla "huvudgatan ut"a
Man kan spendera hur många timmar som helst uppe vid Machu Picchu! Trodde inte det fanns så mycket att se men vi var där i hela fyra timmar, var helt slut efteråt och firade med en lunch i Aguas Calientes. Såhär ser den lilla ”huvudgatan ut”!

 

Profilbild
Läser fjärde året på Industriell ekonomi med inriktning energisystem. Studerar under höstterminen vid Universidad de Chile i Santiago. Christina vill plugga utomlands för att få ett miljöombyte efter 3 år på KTH. Hon valde att åka till Chile för att utforska en ny världsdel med målet att lära sig tala spanska flytande.