Hoppa till innehåll

Dagsutflykt

I lördags var i ett område upp i bergen i mitten av Taiwan som heter Alishan. Det var så härligt att andas frisk luft. I stan så blir det lätt väldigt tryckande värmde och som ni vet vid det här laget så har de väldiga problem med föroreningar i luften. Däremot måste nämnas att det verkligen märks att det börjar bli sommar här nu också. Blommorna står i full blom och det är massor med fjärilar och himlen är blå! Däremot är det ”bara” 35 grader på dagarna och som min buddy sa igår ”this is just spring, its getting a lot warmer than this”. Hehe, känns ändå lagom att åka hem innan man smälter på gatorna.

Men nu tillbaka till Alishan:

image

Här gick vi ner och virrade omkring ett tag. Det var flera olika ”stigar” som ledde bland annat till ett tempel och till ett träd som hade en diameter på 9 meter och var 1600 år gammalt.

Processed with VSCO with f2 preset

imageimage

Till vänster står vi och kollar på det stora trädet (helt omedvetna om kameran) och till höger har vi templet. Vi råkade gå in samtidigt det skedde en ritual. När jag förklarade ritualen för min Taiwanesiska vän så berättade hon att det är en präst som är uppfylld av gud som tillför lycka i deras liv. För oss såg det ut som en man som stoppade in ett ägg i en annan mans mun och sedan efter att han knäppt lite på fingrarna så blev den andra mannen medvetslös och föll ihop. Mycket märkligt.

Som en spanjorska en gång sa efter att druckit te klockan tre på morgonen: ”Everything can really happen in Taiwan”.