Paris gråter

.. eller något i den stilen för det har regnat oavbrutet i fem dygn. Har aldrig sett såhär mycket regn förut! Det är dock en höjdare om nätterna när jag ligger här uppe i min skrubb och regnet smattrar och slår på alla omkringliggande plåttak. Men dagarna är det inte lika festligt. Men kanske är det en push för att hjälpa mig att åka hem, jag har förstått att ni har pangväder i Sverige?

Jag som hade tänkt spendera mina sista dagar med att strosa på Paris gator och besöka mina favoritställen har fått planera om. Istället har jag gått på ett gäng museum, gått på bio och tittat i klädaffärer. Idag var jag förbi ESTP och hämtade lite papper och sa hej då till utlandskoordinatorn. Jag kunde berätta att jag kände en viss besvikelse över att det varit så lite välkomnande och stöttning från skolan och jag tror han tog till sig, hoppas det! Och igår träffades jag, Gabriela och Andrea och tog ett sista glas i ett spöregnande Paris. Eller eventuellt ska vi ses på onsdag också men det var lite sentimentalitet i luften oavsett. Är verkligen så glad att jag har träffat dom. Win att åka på utbyte hörni, man träffar människor som annars ALDRIG skulle ha stött på. Andrea och framförallt Gabi skämtar alltid om att de tror att jag är ett förlorat barn som egentligen är latinamerikan för jag är så högljudd och öppen och inte så ”kall” som de annars har intrycket av att skandinaver är, tråkigt att det ska vara. Vi är ju skoj även vi nordbor, vi kanske bara tyr oss lite mycket till varandra. Därför är det så himla bra att iväg på  ett utbyte, man får en chans att komma iväg själv och lämna sin lilla trygghetszon, eller i mitt fall, skapa en ny haha.

I skrivande stund är det ett organiserat kaos i mina 13 kvadrat vill jag lova. Jag håller på att packa ihop allt men pga att jag inte kan bestämma mig vad jag ska ha på min mina sista dagar (en och en halv..) har jag massa kläder kvar att lägga ner. Imorgon hoppas jag på regnuppehåll så jag få göra lite sightseeing!

IMG_7550
I lördags tänkte jag ju gå och titta på fingatan, men himlen öppnade sig och jag hann inte ta skydd så jag blev plaskblöt, på riktigt! Så fick åka hem och byta om och tog mig istället an Picasso-muséet haha. Det var mysigt att gå omkring där själv, även om konsten i sig var lite väl abstrakt för mig.
IMG_7563
Ah och här sitter jag senare, på kvällen. Gottigt nedsjunken i en biostol och ska precis se Café Society. Det är sååå mysigt att gå på bio här, och det bästa med att gå på bio själv är att man får välja biosnacks. Källens val: chokladpudding, tre stycken.
IMG_7572
I söndags var jag och Alexandra på Petit Palais på en utställning som heter Dans L’atlelier, som betyder i ateljen. Det var lite av en metautställning som visade massa bilder på konstnärer som jobbar
IMG_7570
Men som ofta när man är på museum här, är själva byggnaden nästan mer spännande än utställningen. Glöm inte att titta upp i taket kompisar!
FullSizeRender (63)
Och sen i måndags skulle vi som sagt mötas upp för ett glas på kvällen. Här står jag i ett pissregnande Saint Michel och väntar in mina sena kompanjoner. Här är folk verkligen alltid sena
FullSizeRender (19)
Men vad gör det när dom är så här gulliga sen? Det här är verkligen vårens stjärnor hörni, utan dessa hade det blivit pannkaka av alltihop! <3
FullSizeRender (18)
En venezuelan, en svensk och en italienare. Taaaaaack för denna vår hörni!

Än blir ni inte av med mig, i alla fall ett inlägg hemifrån Sverige måste man ju få till, och säkert även något innan dess. Haha puss!

Profilbild
Hej! Jag heter Åsa Östman och bor för tillfället i Montreal, Kanada. Häng med!