Hoppa till innehåll

Paristips

Jag hade ju en bra idé där i början att jag skulle lista alla min favoritställen i Paris. Jag kom inte längre än den första, Tuilerierna haha. Men det mest varit för det har varit så tråkigt väder så att försöka fota blir bara grått och trist. Men det ju ingen ursäkt eller hur? Här kommer därför en liten enkel lista på mina favvoställen i Paris.

Plats. Sacre-Coeur. Det har jag nog redan sagt. Oavsett hur länge du är i Paris, ta med lite gottiga grejer och åk upp dit och vila. Man blir aldrig besviken

Område. Etienne-Marcel. Marais är ju mitt i särklass favvorområde men Etienne Marcel är en liten bublare som helt klart är värt ett besök. Man kan åka till metrostationen Etienne Marcel eller hitta det på en karta och promenera dit. Där tycker jag inte man ska missa butiken Killiwatch som är en av de bäst sorterade vintageaffärerna, och de har även nya kläder. Lilla rue Tiquetonne som går där är jättemysig och har massa fina små butiker, det är förresten där jag har köpt mitt Merde som jag alltid bär runt halsen till fransmännens förfäran. Om man blir trött i fötterna rekommenderar jag att slå sig ner på Lézard café. Vinglasen kostar 5-6 euro vilket kanske är i överkant MEN, man får obegränsat med chips till 🙂

Bar. Andy Wahloo. Har också nämnt här tidigare. Hål i väggen som ligger på Rue des Gravilliers, jättegoda drinkar!

Bistro. Les Philosophes, rue Vielle de Temple. Marais kärna, priser lite i överkant men för folkspan är det oslagbart!

Museum. Maison Européenne de la Photographie. Paris motsvarighet till Fotografiska i Stockholm. Varierande utställningar, det kan vara värt att kolla upp vad som går innan man går dit. Men om man inte är så sugen på klassisk konst rekommenderar jag detta museum varmt, lite mer lättillgängligt också skulle jag säga, om det är så att vissa i sällskapet är lite museum-skeptiska.

Restaurang. St Regis, Ile Saint Louis. Min favorit-råbiff och rätt ofta möjlighet till solbord!

Plats/Bistro. Place Contrescarpe. En liten grön oas söder om Seine. Egentligen inte mer än ett torg kantat med restauranger på alla sidor och en liten grön ö i mitten av torgen. Välj en av de omkringliggande bistrosarna efter en titt på deras Dagens, och slå er ner och njut.

Äta: Croissant från närmsta Boulangerie, kostar ofta runt 1 euro och smakar ljuvligt.

Gata. Champs-Elyssées. Kan vara värt en tur, säg hej till Triumfbågen och gå in i enligt min mening, Paris snyggaste H&M-butik. Blir man akut-hungrig eller kaffesugen är man ju inte direkt i Paris charmigaste område. Publicis uppe vid Triumfbågen är dock helt okej, men om det går, försök tygla hungern och åk någon annanstans.

Bar. La Perle, Marais. Billigt vin och slutar alltid med att man sitter att stort gäng och alltså har träffat en massa nya vänner

Butik. Colette. Ligger på rue St-Honoré vilken är värd en omväg bara den. Men Colette är supersoft, gå dit! Typ som en concept-store med prylar på nedervåningen och kläder på ovanvåningen, såååå mycket coola grejer.

IMG_5787
Rosé-lycka på St Regis
IMG_7287
Råbiff Råbiff Råbiff <3 just denna från en liten bistro i Marais, minns tyvärr ej vilken
IMG_6955
Här sitter jag och Rasmus på Place Contrescarpe, äter hamburgare och tittar på folk. Jag älskar att man oftast sitter bredvid varandra och äter, inte mitt emot. Det blir liksom softare snack och man behöver inte titta varandra i ögonen så intensivt haha
IMG_6454
Seine-kajjen en vardagskväll. Strosa lite längs Rive Gauche om ni har tid över. Paris har ryckt upp sig och skapat massa mysiga kajutrymmen där!

Allmänna tips är väl generellt: promenera mycket, Paris är inte så stort. Tyvärr är det dyrt här, spara ihop en del pengar innan det gör upplevelsen mer trivsam! Ta tid på er att välja restaurang, gå runt och kolla på de olika alternativen i närheten. Ha sköna skor 🙂 och var inte för pretentiös med semester-planeringen, Paris görs sig bäst planlöst strosande!

Åk nu hit och gotta er i världens bästa stad <3

Profilbild
Hej! Jag heter Åsa Östman och bor för tillfället i Montreal, Kanada. Häng med!