Hoppa till innehåll

Sliten, trött och irriterad

Så här känner jag mig just nu:

image

Jäkla tentor alltså!!! Jag förstår dig nu Åsa, två tentor är mer än nog för mig. Det här är straffet jag får ta för att jag tog semester i tre veckor. Suck..Istället för att beklaga mig tänkte jag istället berätta lite hur betygen fastslås här i Taiwan. Nedan ser ni ett utdrag hur vår kurs Real Estate finance betygsätts.

Grading Policy:

Class Participation, Attendance, and Class Practice-15%
Midterm Exam- 30%
Final Exam- 25%
Term Project Presentation- 20%
Case Study (June 7th)- 10%

Alla våra kurser är uppbyggda på detta sätt, men procent-talen skiljet sig en aning. Som ni ser så betygsätts närvaro vilket inte passar en utbytesstudent så bra. Jag är personligen starkt emot att närvaro betygsätts på universitetsnivå. Det passar helt enkelt inte alla att sitta och lyssna på en lärare. Just den här kursen är lite klurig för jag kommer även missa det obligatoriska momentet Project presentation för att hinna hem till midsommar. Heh, prioriteringar.. Men läraren har som tur är sagt att vi klarar det om vi gör bra ifrån oss på tentorna och det borde ju inte vara något problem?! Trodde jag i alla fall tills jag började plugga på denna tenta. Äsch då, det ska nog gå bra. 😀

image

Puss och kram från Starbucks!

En kommentar till “Sliten, trött och irriterad”

  1. Hej där. Nu har vi fått se bilder från er resa och det ser ut att ha varit så mysigt och vackert och dykningen helt otroligt. Du simmar så ledigt utan syre…jagvetju att du är vattukvinna no 1. Däremot så förstår jag här på bloggen att kursen är jävlig på vissa sätt. Du fixar det ändå på någevis hoppas jag. Är man klurig som du så är man 🙂 Hoppas du mår bra och att kurserna går smidigt och är intressanta. Längtar tills dess vi får se dig igen <3 Idag sitter jag på landet och jobbar med Gaia. Jakob har åkt fram och åter på kören. Det är en skön tid nu och kommer vara så när du kommer hem. Kärlek till dig Rona och många kramar från Ulrika

Kommentarer inaktiverade.