Hoppa till innehåll

Tillbaka i Taiwan

Tjaaa tjaaa bloggen!!! (yes I did it)

Nu är jag hemma i Taiwan och kommer återigen börja skriva om landet jag faktiskt är på utbyte i. Men en fantastisk sak när man är på utbyte i Asien är att man får möjlighet att se ställen som ligger långt bort från oss i Sverige för en liten peng. Taiwan ligger geografiskt sätt väldigt lägligt till; cirka 1 timme till Japan, 1 timme till Hongkong, 3 timmar till Filippinerna och 4 timmar till Singapore.

image

När jag och Ruben kom tillbaka till Taiwan stannade vi till tre dagar i Taipei innan han skulle ta flyget hem. På söndag gjorde vi en trevlig utflykt till Tamsui som jag hade fått rekommenderat av min bästa vän som pluggade i Taipei för ett år sen. Man tar helt enkelt tunnelbanan längst ut på röda linjen och hamnar i ett Taiwanesiskt Hammarby Sjöstad. När vi var där så var det ganska disigt tyvärr men en solig dag kan det nog vara riktigt härligt att bara sitta på kajen och sola och dricka vattenmelonsjuice. Vid hamnen fanns det matstånd som påminde om Tainans nattmarknad och det är ju alltid kul att gå runt och kolla på allt knasigt. En riktigt populär grej var att dricka grodyngelägg. Ni vet dom där vita slemmiga grejerna med svarta prickar i som flyter omkring i dammar. Vi var inte så sugna på att testa detta tyvärr så jag kan inte ge någon recension. Vi åt istället dumplings såklart. <3

På kvällen åt vi en fantastisk japans BBQ (samma som jag åt med tjejerna förra gången jag var här) och sen gick vi till hotel W för lite drinkar. Dock är söndagar inte en toppen kväll att gå ut på i Taipei. Men fasen jag ska inte klaga- i Tainan är ju utelivet nästan obefintligt.

imageimageimageimage