Hoppa till innehåll

TOPP FEM-Mest ätna rätter i Taiwan

Nu tänkte jag visa för er vad för mat vi äter här i Taiwan. Eftersom vi äter alla måltider ute så har vi verkligen hunnit testa en hel del. Men nu när slutet närmar sig så har vi ändå hittat några favoriter vi ständigt återkommer till. Nedan kommer topp fem mest ätna rätter i Taiwan. Håll i er nu!

NUMMER 1: Baozi

image

Denna rätt är en typ av dumplings fyllda med en buljong och kött. För att äta denna på bästa sätt ska man göra ett litet hål först och suga i sig buljongen. En solklar klassiker som vi helst äter hos en gammal gubbe som har sin ”restaurang” i en bilrondell. Kostnad: 13,75 kronor.

NUMMER 2: Kinesiska pannkakor image

Kinesiska pannkakor äter vi minst en gång per dag. Främst till frukost men till lunch kan man även fylla pannkakorna med bacon, majs, kål eller annat gott. Pannkakorna liknar våra svenska pannkakor men har salladslök i smeten samt steks på ett ägg (så att själva ägget sitter på utsidan). Pannkakorna fylls/eller dippas också med/i en soya som är kokad så att den är tjock och söt, samt en lite starkare röd sås som är svår definierad. Kostnad: 6,5 kronor.

NUMMER 3: Biff nudelsoppa

image

Denna soppa är Taiwans nationalrätt. Den är väldigt rik på biffsmak och passar perfekt när det är dåligt väder och man bara vill sitta och äta något varmt och enkelt. Kostnad: 16,25 kronor.

NUMMER 4: Chicken/pork bun

image

Denna rätt är ju väldigt populär i Sverige nu och den dyker konstant upp i Instagram flödet. Denna ”bun” är dock inte så Instagram vänlig men väldigt god. Denna på bilden är fylld med kyckling, sallad, ägg, jordnötspulver, och inlagd kål. Kostnad: 8,75 kronor.

NUMMER 5: Koreanska BBQ dumplings

image

Dessa magiska dumplings är stekta och fyllda med lite olika grejer. Mina favoriter är en het röra och en röra som förmodligen består av kött. Det är lite klurigt ibland att lista ut vad saker är då det väldigt sällan finns menyer på engelska. I bakgrunden ser ni soyablandningarna som man dippar i. Det är en riktig vetenskap att lyckas blanda till den perfekta blandningen. Kostnad: 2 kronor/dumpling.