Hoppa till innehåll

Midsommar i Tokyo

Vi firade också midsommar här! Hugo, Klara och Fredrik hade lyckats smuggla med knäckebröd, en västerbottenost och enorm mängd sill. Jag hade redan några små flaskor snaps hemma (den perfekta ta-med-till-festenpressenten i japan för övrigt!). Utöver det så fixade vi japanska bläckfiskkorvar (alltså typ små prinskorvar som man steker så de ser ut som bläckfiskar), vi hittade potatis och dill (!!), vi kokade ägg och fixade en romsås med hokkaidogräddfil och japansk rom. Det blev riktigt gott, även om gräddfilen var närmre en creme fraiche.

midsommar-2 midsommar-3 midsommar-4 midsommar-5

Efter en del snapssånger och sill etc så drog vi in till Shibuya för att möta upp en dansk polare från Keio. Han firade midsommar med ett gäng svenskar, men vi hann inte riktigt prata med dem. Baren de satt på var helt proppfull så vi smet direkt till en izakaya i närheten.

Vid typ klockan två tänker vi att vi vill se något annat så vi hoppar in i en taxi och drar till Shinjuku. Eftersom området låg närmst Shibuya + att det är ett väldigt intressant område så drar vi först förbi det kända gayområdet i Shinjuku (二chomme). Taxichaffisen blev dock ganska förvånad och försökte nog reda ut om vi visste vad området var för något. Så han använder all engelska han kan och frågar oss “Are you gay?”. Fortfarande inte säker på om han var smått homofob, eller om han ville förklara för oss vad det var för område. Hursom fattade inte han våra svar så struntade i honom.

Det första som hände när vi klev av var att ett gäng japanska killar kommer fram till oss och en av dem börjar nynna på ‘pirates of caribbean’ temat för att sen utropa “HARRY POTTER!”. SÅ oklart haha! Ser verkligen inte så lik ut honom, han är ju inte ens blond? Men antar att mina ganska runda brillor är för likt för att detta inte ska hända en gång i månaden.

Vi strosade runt i området ett tag och slutade med att vi köpte extremt spicy kebab från en kebabtruck och hoppade på morgontåget hem! Riktigt nice midsommar med riktigt midsommar väder, dock för få blommor och fallosar.

Profilbild
Tokyobo och medietekniker