Hoppa till innehåll

Söndagsfest och måndagsgäster!

I söndags var jag på antagligen den roligaste klubben/festen jag varit på här i Tokyo. Först lite backstory. Förra helgen drog min roomie Nemo ut och dansande på en klubb i Shibuya. Där hittade han ett gäng som dansade väldigt ‘mycket’. Nemo dansar själv väldigt ‘extremt’ (på ett 100% bra sätt!). De bjöd med honom till det här eventet i söndags – jag var dock ganska osäker då det var ganska dyrt, och dagen innan mina gäster landade.

Dagen innan skriven en japansk polare till mig: ”How about going this on Sunday! Its one of the best dance party event! And my best friend is a daughter of this party’s boss! So just 1000yen! We can get Super discount!”. Av en händelse råkar det vara samma ställe!

Det var ett organiserad fest nere vid Tokyo Bay, lite som en mindre dags festival, från 12 till 20 på dagen. Det som var grymt var att det var ganska blandat med olika sorters folk där. De som spelade var en trio, med ett dansgrupp från NY och besökarna ungdomar, par i 40års åldern och även många föräldrar med sina kids. Först kändes det ganska skumt för det var verkligen ett klubbevent, med öl och shot-barer och en bas som ekade över hela hamnområdet. Men när man såg hur mycket kidsen gillade att dansa så kändes nästan som de passade bättre där än många äldre.

Det var speciellt en liten kille (kanske typ 5 år) som gick runt och dansade från i flera timmar i sträck. Han fick så mycket respekt av alla, framförallt av dansgruppen, och utmanade alla som dansade mycket på dance battle. Efter att helt blivit utklassad av killen sa Nemo ‘Vad man än tror man är bra på så finns det alltid ett japanskt barn som är bättre’. Så sant!

Efter att vi promenerat hem därifrån såg vi att vi kommit up i 50 000 steg under söndagen! Med tanke på att vi mest drack grönt te (pga var så varmt, hade vi druckit annat hade vi svimmat efter nån timma) så var det nog det mest healthy festandet vi haft här.

Igår landade Hugo, Klara och Fredrik. Det var ett under att Fredrik lyckades ta sig hit pga sas-strejken (han lyckades panikboka ett tåg ner till Köpenhamn dagen innan). Hugo och Klara var nöjda att de tog Finnair istället – fram landade och upptäckte att de hade tappat bort Klaras bagage.shinjuku copy

shinjuku3Det var extremt regnigt så vi gjorde inte för mycket sightseeing under dagen. Vi tog oss till Shinjuku för att se lite av de mer urbana delarna av staden. Vi tog oss upp i ‘Metropolitan Government building’ för att se utsikten men dimman var för tjock 🙁 Idag är det schysstare väder så efter plugget visar jag dem Shibuya och Harajuku!

Shinjuku2

Profilbild
Tokyobo och medietekniker