Hoppa till innehåll

Veckans bloggning

Nemo är tillbaks! Och sjukt glad över att han lever – han har klättrat i berg vid kobe, och har blivit jagad av vildsvin? För att sedan blivit räddad av en björn? Sjukt. Men det är hans story inte min.

Vi har istället inte gjort nada. Igår var vi på onsen allihopa. Det här stället är ganska schysst – det ligger i tokor bay area. Ondo onsen heter det. Alltså det är som om Yasuragi slås ihop med en finlandsfärja.

Så där chillade vi i några timmar. Tyvärr hade jag en presentation dagen efter så jag satt under timmarna mest läsandes genom mina två artiklar vi hade. Vi tog oss hem med sista tuben och var hemma typ 1. Jag lyckades plocka ihop en powerpoint och gick och lade mig.

4 timmar senare lyckas jag ta mig iväg till min först lektion. Bara en dag i veckan tar jag det tidiga tåget och det är veklingen pain. Folk trycks in i vagnarna och alla är sura. Särskilt när det regnar och alla har droppande paraplyn. Men mitt bland folktrycket så liggen en kille från dagen innan och sover på fyra säten. Alla stirrade ut honom – otroligt många arga blickar, men ingen väckte honom. Brevid honom låg en salaryman, i samma skick. Detta toppades med att jag såg två unga välklädda snubbar som redan hade börjad dagens festande med varsin morgonöl (obs klockan 8??). Så konstig alkoholkultur i det här landet.

SleepingBJag lyckades klara mig igenom mina bägge japanska morgonlektioner utan att somna, och sedan utan lunch hålla min presentation. Känner mig alltid lite nervös för att prata inför folk men det blir lite jobbigare när det är på engelska av nån anledning. Kanske för att artiklarna hade väldigt tunga begrepp, och jag har en tendens att aldrig kunna läsa från papper så jag hamnar i situationer när jag känner mig lite fast. Men trots detta klarade jag mig bra! Hamnade

Förlåt att mina bloggtexter kommer såhär oregelbundet och sällan, men det är svårt att hitta tid när man har vänner på besök! Men ska försöka lägga upp lite mer nu sista biten innan jag åker hem!

Tokyobo och medietekniker