Hoppa till innehåll

Sista månaden: go!

Nu har alla gäster och även roomie Nemo åkt hem. Det känns väldigt tomt hemma vilket är lite dystert, men även skönt – framförallt då det ska vara helt tomt när jag flyttar ut. Det som även hänt den här veckan är att sommarhettan slagit till. Att lämna sitt konstant airconade hem är som att mötas av en 30gradig fuktvägg. Att försöka vara produktiv överhuvudtaget i det här vädret är helt hopplöst imho.

Nu har jag lyckats fly in på ett cafe jag hittat i Nipporiområdet och dricker en iskaffe. Jag vet ej om jag skrivit det i bloggen tidigare eller inte med mitt område, Nippori, är ganska tvådelat – uppdelad av Yamanote-tåglinjen. På den östra sidan är fylld med lovehotels och izakayas hela vägen ner till Ueno. Men den andra sidan är mycket mer pittoresk – templen och traditionella gravplatser sträcker sig from min tågstation längst med tåget till Ueno. Jag har smitit över till den lugnare sidan av spåret.

Jag ska försöka ta mig an en av mina uppsatser idag (typ det enda jag har kvar, 2 uppsatser, en presentation och några tentor!)
(här upptäckte jag att datorn hade 2%)
(följande dag..)

Idag är det mycket kallare (~22) men i övermorgon blir det 33 och sol igen! Jag har tidigare pratat med Clara om att ta oss ner söderut från Tokyo och bada. Skulle även tänka mig att försöka hitta någon pool i Tokyo, men fått intrycket av att folk ej ofta går till simhallar eller pooler – utan typ mer onsen på hösten. Men ska göra lite mer research!

Ikväll tänker jag möta upp min polare David som är här på besök och äta något i Shibuyaområdet. Är sjukt hungrig på tisdagar då jag bara har 45 min lunch och hinner sällan äta något överhuvudtaget (typ en onigiri och kaffe)! Det lutar mot att hitta en schysst izakaya och käka/dricka någon öl!

Jag tror att det här blir mitt nästsista inlägg, så lägger upp ett till mot slutet av helgen! Om ni har planer på att åka till japan på utbyte, eller är påväg, var ej rädd att ställa frågor, här eller på facebook! Hjälper gärna till!

Profilbild
Tokyobo och medietekniker