Hoppa till innehåll

Fallskärmshoppning i Airlie Beach

För nästan två veckor sedan bestämde jag mig spontant för att prova på fallskärmshoppning när jag var i Airlie Beach och reste. Utan att ge mig själv så mycket tid att tänka efter bokade jag det högsta paketet (om jag ändå ska hoppa från ett flygplan kan jag lika gärna göra det ordentligt). Konstigt nog kände jag mig inte ens särskilt nervös eller rädd innan, inte ens när jag hängde utanför flygplansdörren stunden innan hoppet. Det är jättesvårt att beskriva nu i efterhand hur det kändes att falla fritt i de ca 5-10 sekunderna innan fallskärmen faktiskt vecklades ut, men det var definitivt bland de häftigaste jag upplevt!!

Så här såg det ut precis efter att instruktören och jag hoppat ut från planet.

Lite svårt att kontrollera ansiktsuttrycken när man faller från 14000ft höjd…

Det är jag som är Alva, och jag går mitt tredje år på civilingenjörsprogrammet i datateknik på KTH. Under juli-december 2016 kommer jag att bege mig på ett äventyr till det fantastiska Melbourne i stora Australien. Följ med på min resa!