Hoppa till innehåll

Höjdpunkter i slutet av 2016

Jag och Alva bodde på The Bug Backpackers i Nelson (Nya Zeeland). På Juldagen hade vi ett enormt knytkalas som blev ett Internationellt Julbord! Vi åt mat från Nya Zeeland, Tyskland, Sydkorea,  Nederländerna och Storbritannien. Självklart bidrog vi svenskar med sill och potatis till Julbordet. Det blev riktigt lyckat och all sill tog slut!

Den 26 december hikade jag och Alva i 3 timmar i vackra Abel Tasman som är ett naturreservat. Efter hiken paddlade vi kajak ut till sälarna och sedan seglade vi hemåt med kajakerna. När vi seglade buntade vi ihop oss med 5 kajaker och satte upp ett segel som tog oss i land. Häftigt!

Den 27 december flög vi båda till Melbourne i Australien. Första gången för mig i detta land! Visst har jag haft förväntningar på djurlivet här, men inte trodde jag att under redan andra dagen att jag skulle få se vilda koalor. Här ser vi en slumrandes koala.

Samma dag fick jag även en vild papegojja som kom och satte sig på min arm!

Ytterligare några timmar senare rullade bilen ut på the Great Ocean Road — ett måste om man besöker Melbourne! Denna bild är på de 12 apostlarna som står ute i havet. På vägen hem såg jag en känguru skutta på fälten i solnedgången, ett riktigt bra avslut på dagen.

Min sista dag i Melbourne (30 december) spenderade jag på en vintur. Vi var ett litet sällskap där alla var från UK utom jag. Vi testade ost, vin och gin under dagen. Kan tipsa alla som reser ensamma och som vill socialisera sig att boka in en vintur! Även den blygaste personen kommer att ha roligt.

Idag är det den 31 december, vilket som ni förstår innebär slutet av 2016. Jag anlände imorse till Sydney med nattåget och har nu slagit mig ner vid hamnen. Nu återstår det att se vilket team jag kommer att vara (Sydney vs Melbourne). Först och främst ska jag dock fundera på ifall jag bör vara rädd eller ej för detta djur som kryper på mig. Är trots allt i det lite giftigare landet Australien.

Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!