Hoppa till innehåll

När mobilen går sönder under resan

 

I snart en vecka har jag varit utan min mobiltelefon här på östkusten. Ingen Facebook, Google Maps, Spotify eller ens sms. Jag har varit helt isolerad helt enkelt då jag inte ens tog med mig datorn hit.

Det hela började med att min mobil föll från en dubbelsäng på hostelet i Airlie Beach samma morgon som jag skulle åka på en tvådagarscruise till Whitsundays. Självklart fanns det varken någon mobilreparatör eller butik i lilla Airlie Beach eller på Fraser Island som jag skulle till direkt efter. Tanken på att jag skulle behöva ta mig igenom en bra bit i Australien utan en smartphone skrämde mig oerhört.

Som tur var gick allting bra i slutändan, och med lite hjälp fran vänner som jag träffat under min resa lyckades jag ta mig till alla mina destinationer och bussar i tid. Nu har jag till och med köpt en ny liten temporär telefon för 60 australienska dollar som jag kan klara mig med tills jag är tillbaks i Melbourne igen (den har dock inte svenska bokstäver så jag far copy pasta in dem här).

Det är jag som är Alva, och jag går mitt tredje år på civilingenjörsprogrammet i datateknik på KTH. Under juli-december 2016 kommer jag att bege mig på ett äventyr till det fantastiska Melbourne i stora Australien. Följ med på min resa!