Singapore for dummies – del 1

Guiden för dig som tänkt besöka ”the red dot”. Jag har delat upp den i 3 delar och kommer att publicera ett i veckan!

Invånare: 5,4 miljoner
Storlek: 719,1 km^2

KTH samarbetar med de 4 skolornaSingapore University of Technology and Design (SUTD), National University of Singapore (NUS), Nanyang Technological University (NTU) och Singapore Management University (SMU). Där NUS har högst intagning.

Landet är känt för att ha många udda lagar. Här en ett axplock av dem:
• Inte spotta på marken – böter
• Inte äta mat eller dricka i lokaltrafiken – böter
• Inte ta med en durian (en väldigt populär frukt) i lokaltrafiken – böter
• Inte tugga tuggummi – böter
• Inte importera snus – böter

Singapore är ett väldigt modernt land sett från utsidan, men när man väl lär känna kulturen och rättssystemet inser man att allt kanske inte har hängt med i svängarna. Till exempel finns både dödsstraff och piskstraff kvar.

A country can either have a right sided traffic or a wrong sided traffic. Detta land kör helt enkelt på vänster sida av vägen. På tal om bilar behöver man inte bara ett körkort för att få äga en bil, man måste dessutom betala för ett certifikat att få äga en bil. Var 10e år behöver man byta ut sin bil för annars stiger skatten på bilen med 10% för varje extra år man behåller bilen. Det medför att du bara ser moderna och snygga bilar på vägarna i Singapore.

Del 2 kommer nästa vecka, stay tuned!

Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!