Sunny motstår: Vrede

Hej KTH,

Cyklister. Alla dessa jäkla cyklister. Respektlösa och dumma i huvudet utan en tanke åt andras välbefinnande. Helt sjukt.

På vägen till skolan finns det en mardrömsk väg jag måste korsa. Först är det en dubbel cykelväg, för cyklister som kommer från höger och från vänster. Efter det är det en bilväg, men enkelriktat. I mitten är det en väg för spårvagnar och bussar, och sen kommer en till bilväg, enkelriktat åt andra hållet. Sist kommer en till dubbel cykelväg för att why not.

Har ni spelat Frogger? Tanken är väl likadan, titta höger och vänster, se till att kusten är klar och gå över. Tanken är likadan. Men dessa bajscyklister kör runt hur de vill i alla möjliga riktningar. De har egentligen väjningsplikt mot bilarna, men bilisterna har gett upp och bara stannar så fort det kommer en cyklist, för ingen har någon aning vad de tänker göra.

Broöppning längre fram pga båtar – enda gången man känner sig säker nära en cykel

Cyklar suger, och de som åker på dem suger hårdare. Men det som gör mig mest arg är att varenda jäkla cykel har ju en ringklocka som de kan plinga på, men alla här i Nederländerna har väl nån barndomsdröm om att vara en ninja för att de envisas med att inte använda dem och smyga upp på en bakifrån.

Vet ni hur många gånger jag nästan blivit påkörd av en cykel? Får alltid lust att sätta käppar i hjulen för cyklisten, bokstavligen. Kanske jaga dem och sparka till bakhjulet eller kasta en pinne som fastnar i ekrarna. Springa efter och flykicka dem i bakhuvudet.

Men jag får kontrollera min ilska. Mest för att jag vet att jag inte kan springa ikapp en cykel.

Vettig, rutinerad och gott om sunt förnuft är en beskrivning av mig som inte alls stämmer. Jag är Sunny Ahmed, 22 år gammal och går femte och sista året av utbildningen till civilingenjör inom design och produktframtagning med masterspåret teknisk design. Höstterminen 2016 överger jag bekvämligheten med att bo hos föräldrarna för att överleva på egen hand i Delft, Nederländerna! Kommer jag kunna laga mat som går att äta? Kommer jag lista ut hur man tvättar kläder? Spänning, intrig och dramatik väntar på KTHs utlandsblogg, där du får svar på dessa frågor och kanske fler!