25 tecken på att du har pluggat i Singapore

138 dagar sedan jag tog mitt pick och pack och flyttade till Singapore. På lördag åker jag hem till Sverige, men inte utan att ha lagt till mig lite nya vanor. Här kommer min lista på saker som visar att du har anpassat dig till Singapores samhälle.

1. Mat har blivit en ny hobby och en bra utekväll innehåller ett besök till ett hawker centre.
  2. Du chope a table in food courts med en näsduk, tröja eller din handväska och förväntar dig att folk ska respektera att du har paxat bordet.
  3. Du tycker det är extremt irriterande att folk pratar om att det är olagligt att tugga tuggummi i Singapore.
  4. Du har glömt hur tuggummi smakar.
  5. Du kan nu enkelt flyga utan att ta med dig en påse tuggummi.
  6. Att använda förkortningar i muntliga konversationer är helt normalt, NTUC, PIE, ICA, ACJC…
  7. Du ser fram emot att få snacka med taxichauffören.prince
  8. Du är van vid att höra Singlish och använder egna slangord, lah!
  9. Det är antingen otroligt dyrt/otroligt billigt! Och otroligt varmt/otroligt kallt!
  10. Du säger ”crossing the country” när du enbart åker till ändhållplatsen på MRT.
  11. Att gå runt och leta en hel dag för att hitta bästa nudel-, bubble tea- eller char siew-stället är helt ok.
  12. En $100,000 Toyota Corolla? OK. $5 fried noodles? Orimligt! Bildresultat för det är orimligt gif
  13. Du använder alltid Google Maps för att hitta i lokaltrafiken.
  14. Du litar inte på busstiderna, någonsin.
  15. Du har lärt dig att om man zommar in riktigt mycket kan man urskilja busshållplatserna och förhoppningsvis lyckas kliva av vid rätt ställe.
  16. Att gå från ena änden av Orchard Road kräver antingen air con eller åtminstone skugga.
  17. Bortsett från gurka, råa grönsaker är ett minne blått.
  18. Du har memorerat alla lagar i MRT… inte äta, inte dricka, inte skräpa ner, inga durians etc.
  19. Att vara konstant svettig är inget du känner dig obekväm med längre. airplane sweat sweating
  20. Du har gett upp om att hitta en riktig frukost och vant dig vid att äta samma sak som till lunch/middag.
  21. Du behöver inte kolla upp vart du ska, det går alltid att fråga någon på gatan.
  22. Du fruktar den dag du behöver komma tillbaka till Sverige och frysa när du kliver ut ur duschen i december.
  23. Strumpor är ett onödigt påhitt.
  24. Du säger can istället för ok.
  25. Du har glömt hur man lagar mat.food russia cooks

Profilbild
Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!