Aussie mat

Idag befinner jag mig i ett regnigt Cairns, men det fick mig inte att tappa humöret. Istället tog jag tillfället i akt och testade att äta något riktigt australiensiskt: känguru och krokodil!

Emu korv, rib eye, krokodilspett, tigerräkor, känguruspett och en fisk var det som dagens lunch bestod av. Bakom spetten gömmer sig en jättegod honungsmarinerad sötpotatis.

Räkor: 3 av 5 Inget utöver det vanliga. Smakar som goda räkor.

Fisken: 10 av 5 Detta var min favorit på tallriken! Fisken smakade otroligt mycket och allt var väldigt gott. Tyvärr minns jag inte namnet på firren.

Emu: 2 av 5 Ganska tråkig och lite svensk i smaken. Kom med en röd sås, påminde mycket om köttbullar med lingonsylt.

Rib eye: 2 av 5 Ska ätas utan sås för bästa smak. Gott kött, men jag föredrar rare istället för well done.

Krokodil: 4 av 5 Smakar verkligen som kyckling med sin trådiga struktur. Är dock mer gummig i konsistensen. Jättegott med teriakisås till.

Känguru: 5 av 5 Första tuggan var en explosion av smak och skosula. Sedan blev det bättre och bättre till jag gillade den riktigt mycket. Åts med jordnötssås som passade riktigt bra.

Detta var dock inte backpackervänligt när det kom till priset. Kände dock att det var värt att testa för att jag är i Australien!

Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!

2 reaktioner till “Aussie mat”

1. Hej!

Jag har för mig att det var du som nämnde att din mamma hyrde ut ett rum till en individ som skulle plugga på KTH i Sverige? Har jag helt fel nu? Men vilken hemsida är det?
    Ska själv hyra ut ett rum och tänker att den kan vara spännande med en person från ett annat land som ska plugga här!

2. Hej Julia!
    Ja det stämmer. Hemsidan heter akademiskkvart.se och det var smidigt att lägga upp en annons där. Vi fick in svar på bara några timmar och plockade ner annonsen efter några dagar. Lycka till! 😀

Kommentarer är stängda.