Crocs och andra ovanligheter

Puh! Jag har nu tagit mig igenom east coast i Australien. Fick göra den väldigt kompakt på endast 18 dagar, men det gick tillslut. Kommer att minnas denna resa som galen, vild och vacker. Ni som kommer att plugga i ett land i Asien eller Oceanien borde verkligen åka dit.

Här är bilder från Cape Tribulation-turen i Cairns. Blev upphämtad på morgonen och fick en känguruburgare till lunch (lyx!).

Jag fick simma i en fors, så kallat ”white water”. Det var häftigt att känna naturens styrka när strömmen tog tag i en och drog med en i vattnet. Vi hade två badvakter som var beredda att kasta en livlina ifall något otrevligt skulle hända. Vi fick simma både med forsen och korsa den.

Efter det åkte jag på en båttur på floden som innehåller flera hundra krokodiler. Tyvärr fick jag bara se en liten krokodil, de andra gömde sig i det varma vattnet. Tydligen fanns det även bull sharks i det grumliga vattnet.

Vår guide berättade om hur han hade uppfostrat fruktfladdermöss. Jag som älskar historier blev så medförd av berättelsen att jag i framtiden också vill uppfostra en fruktfladdermus!

Min kompis Lisa från Irland som jag råkade träffa på under turen. Att backpacka är riktigt roligt när man träffar samma människor som man träffade vid ett tidigare stopp.

Om jag åker tillbaka till Australien vill jag utforska vildlivet ännu mer. Tydligen kan man simma med krokodiler i Darwin. Självfallet är det ett skottsäkert glas mellan dig och vilddjuret. Vi hörs!

Profilbild
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!

En kommentar till “Crocs och andra ovanligheter”

1. Hej! Jag undrar vad en sån här resa kostar? Betalar skolan eller får du betala allt själv, och i så fall hur får du råd? 😮 Du har ju åkt runt jätte mycket och så. 😮

ps. En som är riktigt avundsjuk

Kommentarer inaktiverade.