(Expectations) vs Reality

Nu är jag hemma igen och det är tid för att ta reda på hur verkligheten faktiskt var jämfört med mina förväntningar.

Mina förväntningar på utbytet hittar du här!

De 10 förväntningarna vs verkligheten:

1. Jag kommer att få en snygg solbränna vs man gömmer sig för solen i Singapore + att sista veckan i Australien bestod av regn = ingen vacker solbränna
  2. Resa till 7 olika länder under terminen vs det var en riktigt bra gissning! Hade 8 länder fram tills sista dagen när jag skulle flyga hem till Sverige. Mellanlandningen i Qatar fick en oväntad övernattning på hotell för att mitt första flyg blev försenat. Totalt 9 länder besökte jag.
    Bild från Thailand. Besökte även Indonesien, Vietnam, Malaysia, Nya Zeeland, Australien, Hong Kong och Qatar utöver Singapore.
  3. Få vänner för livet vs OM jag fick. Är otroligt lycklig att jag har fått träffa alla dessa människor som gjort mitt utbyte till mitt livs bästa beslut <3
  4. Varva pluggandet med fester på helgerna vs en av de större kulturkrockarna var att studenterna inte festade på helgerna. Jag hade tur som hittade expats som pluggade på skolan som kunde ta med mig ut på alla (fina) klubbar. Vårt stammis ställe blev Ce La Vi som ligger högst upp på Marina Bay Sands.
  5. Klä mig i shorts, linne och flip flops till föreläsningarna vs lärde mig den hårda vägen att detta inte fungerar. Orsaken är att klassrummen kan beskrivas som att kliva in i en frysbox. Jeans, hoodie och strumpor var det som gällde under lektionerna. Däremot skrev jag en tenta i flippflopps!
  6. Kommer förbättra min engelska vs vill tacka mina underbara vänner som retade mig varje gång jag blandade ihop ”sheep” och ”cheap”, ”share” och ”chair” och lärde mig uttala ”cheatsheet”, ”Japan” och ”China”. Känner mig nu bekväm med att prata på engelska vilket var mitt mål!
  7. Jag kommer att fortsätta att gymma vs hahaha. Gick till gymmet 1 gång. Däremot tränade jag karate 1 gång i veckan.
  8. Ta reda på om Singapore är rätt land för mig att arbeta i vs faktiskt när jag pluggade där kände jag mig inte lockad av att arbeta där, men när jag hälsade på förra veckan innan jag flög hem till Sverige kände jag mig riktigt hemma. Klart jag skulle kunna tänka mig att arbeta i Singapore i några år.
  9. Få uppleva en helt annan natur vs kolla in bilden nedan:
  10. Kommer att äta massor av god mat vs bao, dumplings, dim sum, korean bbq, century egg, turtle soup, char siew, bubble tea, min lista kan bli lång. Jag kommer verkligen sakna all asiatisk mat som erbjöds i Singapore.

Profilbild
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!