Skidhelg i Davos 2/2

Söndagen gick vi upp 07.30 och åt frukost alla tillsammans. Skidåkning och huruvida det är normalt eller inte att äta smör och HONUNG(?!) på mackan var samtalsämnen på tapeten. Tydligen är det en väldigt Schweizisk grej. Ett par snowboards behövde lite service i garaget innan vi kunde hoppa på tåget till skidbacken. Vi såg direkt när vi gick utanför dörren att söndagens väder skulle bli bättre än Lördagen. Det hade snöat under natten så det fanns fortfarande gott om snö.

På Söndagen kunde man till och med se solen!

Lunch åt vi på Jschalp (uttalas ”Ischalp”) Bergresturant. De serverade flertalet lokala rätter, men valet föll tillslut på en vegoburgare. Mina nyfunna Schweiziska vänner fick guida mig igenom menyn, även om jag har rätt okej koll på tyska finns det många lokala slang att hålla koll på. Jag fastnade för ordet ”Schnipo” på barnmenyn; Schweizertyska bygger väldigt mycket på att slå ihop ord, och Schnipo är helt enkelt en kombo av orden ”Schnitzel” och ”Pommes Frites”.  Blir nog ett längre inlägg helt dedikerat till Schweizertyska så småningom!

Axplock från barnmenyn.

Idag höll jag mig mer i pisten än i offpisten. Då blev det mer fokus på teknik och att pressa upp hastigheten i min åkning. Efter lördagen var jag orolig för träningsvärk, men som tur slapp jag det. Efter bara fyra dagar i backen känner jag verkligen att min åkning har utvecklats jättemycket sen jag kom hit!

En del av gänget!

Sen åkte vi ner till byn, våra vänner åkte hem till Zürich men vi stannade kvar för lite sightseeing. Vid klockan 22.30 var vi hemma igen. Kanske inte det bästa för studierna under tentaperiod, men en otroligt bra helg för mentalt och fysiskt välbefinnande!

På väg ner från berget!