Stora barriärrevet

Nästa sak på the bucket list som blev avbockat: dyka i stora barriärrevet!

Min sista heldag i Australien spenderade jag ute på havet. Eller snarare i havet. Som ni minns tog jag mitt dykarcertificat med min skola i Singapore i höstas. Nu var det alltså dags för mig att göra mitt första dyk utanför kursen. Var lite orolig för att jag inte skulle komma ihåg allt, och det sista man vill göra är att glömma att skruva igång syret på tanken innan man hoppar i.

Det var helt galet vackert på vissa ställen! Tyvärr fanns det massor av koraller som var döda, alltså det som sägs på Planet Earth stämmer (för er som inte trott på det innan). Hur som helst så hann jag göra 3 dyk och fick se massor av döcoola djur. Mina favoriter var:

1. Grey Reef Shark: 2 st
  2. Green seaturtle: 2 st där den ena var 150 cm stor
  3. Clown Fish: behövs mer än två händer för att räkna
  4. Trigger Fish: såg två gigantiska, de kan faktiskt attackera dykare
  5. Barracuda: 2 st

Bad ass brud på bilden! Vill försöka mig på att dyka en gång om året hädan efter. Lite skillnad mot min nya kompis som jag lärde känna på båten: han dyker varje vecka, bor i Sydney och jobbar som läkare!

Profilbild
Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!