Hoppa till innehåll

Sunny åt sniglar

Hej KTH,

Jag var i Paris! Det var ett tag sen, men jag och 6 andra åkte ner en helg. Jag fick skjuts av Piotr, en fartgalen polsk kompis. Det var ganska praktiskt att en 5-timmars bilresa bara tog 3½, och det var bara att blunda när han gick upp i 200 km/h så slapp man vara rädd.

Det känns som att alla redan vet hur Paris är, eller har någon sorts tanke. Tydligen är det rätt farligt, för att det finns något som heter Parissyndromet som kan orsaka yrsel, ångest, depression och paranoia. Enligt Wikipedia kan fenomenet bero på en extrem kulturchock när en idealiserad och romantiserad föreställning om Paris möter upplevelsen av oartig och ohövlig servicepersonal, smutsiga gator, språkförbistringar och andra kulturella skillnader.

Så ja. Jag ska inte hypa upp Paris för er. Därför blir det inga bilder på Eiffeltornet eller Arc de Triomphe eller andra typiskt franska saker.

Jag har ingen aning varför det här huset såg ut såhär. Men det var coolt.

En enormt stor kyrkogård mitt i stan. De där småhusen över gravarna brukar vara tomma, men man kan hitta en stol i några. Varför finns stolarna där? Vem vill sitta på en grav?

En intressant vägg. Ser inte så hållbart ut dock.

 

 

PS: Ja, jag åt sniglar. De smakade mest vitlök.

Profilbild
Vettig, rutinerad och gott om sunt förnuft är en beskrivning av mig som inte alls stämmer. Jag är Sunny Ahmed, 22 år gammal och går femte och sista året av utbildningen till civilingenjör inom design och produktframtagning med masterspåret teknisk design. Höstterminen 2016 överger jag bekvämligheten med att bo hos föräldrarna för att överleva på egen hand i Delft, Nederländerna! Kommer jag kunna laga mat som går att äta? Kommer jag lista ut hur man tvättar kläder? Spänning, intrig och dramatik väntar på KTHs utlandsblogg, där du får svar på dessa frågor och kanske fler!