Hoppa till innehåll

Sunny printar i plast

Hej KTH,

Vintern har varit i Delft. Inte längre, idag var det 9 grader. Det var rätt kul att se vad som klassas som ”snökaos” här och hur folk får panik av lite kyla. Ärligt talat var det bara ganska vackert.

Inte för att jag fick se så mycket av det, jag stod inne och stirrade på en 3D-printer istället. Jag fick Solid Edge att samarbeta till slut! Totalt blev det 2½ dagar med en Ultimaker 2+ på skolans prototypverkstad.

Att 3D-printa något är bara sjukt intressant den första kvarten, för då man är fascinerad av hur den trycker ur sig smält plast och bygger upp något lager för lager. Men efter det är det bara samma sak i flera timmar. Problemet är att ibland kan plasten stelna där den inte ska och då går allt åt helvete. Därför är det rätt svårt att slappna av medan man printar något, för man vet aldrig om/när saker går fel.

Och därför stod jag och stirrade på en 3D-printer i 2½ dagar istället för att njuta av hur fint det var i Delft.

Snälla skicka hjälp!

Profilbild
Vettig, rutinerad och gott om sunt förnuft är en beskrivning av mig som inte alls stämmer. Jag är Sunny Ahmed, 22 år gammal och går femte och sista året av utbildningen till civilingenjör inom design och produktframtagning med masterspåret teknisk design. Höstterminen 2016 överger jag bekvämligheten med att bo hos föräldrarna för att överleva på egen hand i Delft, Nederländerna! Kommer jag kunna laga mat som går att äta? Kommer jag lista ut hur man tvättar kläder? Spänning, intrig och dramatik väntar på KTHs utlandsblogg, där du får svar på dessa frågor och kanske fler!