Hoppa till innehåll

TBT-mina förväntningar!

dag blir det en TBT (throwback Thursday) till mina förväntningar inför utbytet!

Jag hann inte bygga upp så mycket förväntningar innan jag åkte ner, först var det mottagning på KTH, där jag undervisade. Dagen efter mottagningen åkte jag på kort semester och därefter var det bara att packa om väskorna! Det är rätt typiskt mig, har jag inget och göra skaffar jag saker att göra eftersom jag hatar att vänta på saker och tänka för mycket på dem!

2/3 av min packning innan avresa. Notera att jag tar med en liten svensk flagga.

Men det lilla jag hade tänkt på innan jag åkte ner var att jag: vill träffa massa människor från hela världen, äta choklad, ost & Thomydressing, utvecklas som kemiingenjör och åka skidor! Eftersom jag spenderade två månader i USA på internship under sommarlovet var jag mentalt bra förberedd att bo utomlands. Jag kände ingen nervositet för att sakna familj och vänner för mycket. En sån här resa var nog en större grej på det planet förr i tiden, då man inte kunde chatta dygnet runt. Skönt, men jag kan tycka att det kanske tar udden av hela upplevelsen. Min gamla ridlärare sa alltid att ”man utvecklas som mest utanför sin comfort zone”, och om jag konstant kan prata med mina vänner hemma och min familj så kommer jag konstant infinna mig i min comfort zone.

Såhär ett halvår in på mitt utbyte kan jag konstatera att jag har träffat massor med härliga människor. Jag har lärt mig otroligt mycket både om Chemical Engineering och  om mig själv samt ätit massor med gott.  Skidåkningen ser dessutom lovande ut – både denna och nästa helg är skidåkning inplanerat. Imorgon kommer jag spendera hela dagen med att uppdatera snörapporter för skidområdet Davos, som är planen för helgen.

En förväntning var att äta extremt mycket av min favoritsalladsdressing. Dock dröjde det två månader innan jag köpte min första flaska.