Tentaperiodsfunderingar

Nu är det min tur att skriva på utlandsbloggen!

Jag heter Elisabeth Nilsson, är 22 år gammal och studerar första året på Masterprogrammet Kemiteknik för Energi och Miljö. Hela detta läsår spenderar jag på ETH  Zürich i Schweiz. Mina inlägg här kommer vara en blandning av lite godbitar från höstterminen samt min vardag under vårterminen.

Men hur hamnade jag här?

Under hela min tid på KTH har jag spekulerat på utbytesstudier. Det är en fantastisk möjlighet att få insikt i ett annat land och en annan vardag som för mig var självklar att ta vara på. Tanken på utbytesstudier har verkligen motiverat mig att plugga, inte minst i tentaperioder. Så min typiska tentaperiodsprokrastinering under årskurs ett och två var att kolla igenom hemsidan där alla Kemiskolans utbytesuniversitet finns listade (Klicka här för att se vilka universitet din skola har utbyte med!). Jag  fastnade tidigt för ETH Zurich och EPFL Lausanne. Flertalet sportlov har spenderats i Schweiz och alperna på grund av en skidtokig familj. Valet föll tillslut på ETH, bland annat för att de är väldigt starka inom kemiteknik. Eftersom jag var tidigt inställd på att vara borta under ett år så blev det självklart att utbytet måste ske under mina Masterstudier. Så då var det bara att plugga på tills November 2015 då jag äntligen kunde ansöka!

Så, ta några minuter av tentaperiodsångesten till att scrolla igenom listan över universitet som ditt program erbjuder utbyte med! Det tar någon minut men får verkligen upp motivationen att plugga! Jag har tentaperiod för tillfället, och håller motivationen uppe genom att fundera på när jag kan åka ut till alperna nästa gång. hmmm… Bilden är från en schysst sex timmars promenad från Wallenstadt till Weesen, där vi passade på att ta ett dopp under lunchpausen!