Topp 9 från 2016

Instagram har sammanfattat mitt 2016 baserat på vad mina vänner har tyckt varit mest spännande. Resultatet blev följande:

Alla bilder utom en är tagna under mitt utbyte. Vi hittar minnen allt ifrån jag som turist den första veckan i Singapore, mitt födelsedagsfirande, hårt pluggande till naturen som jag upptäckte på min resa under julafton. Bilden högst upp i mitten var tagen den 11 februari 2016 — datumet då jag fick reda på att jag hade blivit nominerad till att plugga utomlands på SUTD! Jag håller helt med mina vänners åsikter om att dessa är de bästa minnena från 2016.

Många skulle säga att jag är lyckligt lottad, men som en ung kvinna som jag mötte från Indien sa ”man är inte lyckligt lottad, man ser till att det händer”. Det stämmer otroligt bra in på ett utbyte! Jag valde universitet, skickade in ansökan, bokade flygbiljetten och fixade boende. Nu står jag här med, inte enbart en, utan tusen erfarenheter rikare!

Mitt äventyr i Australien fortsätter och just nu är jag påväg till Airlie Beach. En av de mer äventyreliga fördelarna med att plugga utomlands är att möjligheten till att resa runt i världen står precis runt hörnet.

Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!