Hoppa till innehåll

Mina topp 5-favoriter i Singapore

Här kommer mina fem favoriter i Singapore.

Park-häng
Ganska likt Stockholm så finns det gott om parker/grönområden här i Singapore. I Stockholm är jag en riktig sucker för joggingturer i Hagaparken och luncher i humlegårdsparken. Här i Singapore tog det mig ett ganska bra tag innan jag kom iväg till Botanic Gardens, men när jag väl gjorde det så blev det en favorit. I parken (som självklart ligger högt upp på turistattraktionslistan) så finns allt ifrån världens vackraste orkidépark till stora varaner (svar: ja jag hatar fortfarande reptiler.. men ändå coolt) och supermysiga restauranger och brunch/fikaställen mitt i allt det gröna. Ett stort plus är även att det anordnas kvällskonserter i parken. Det kanske är oskönt att klaga på att det kan bli för varmt när det precis har slutat snöa i Sverige typ, MEN ett litet minus är att det blir extremt varmt i trädgården när det är soligt i Singapore. Ett hett tips är därför att ha tunna kläder och mängder med vatten med sig gånger två.


Snabbmat
När man fått leva utan Uppsala-kebaben (ni läste helt rätt: inte Stockholm utan Uppsala) i snart en hel termin så är det helt naturligt att man på sitt utbyte hittar ett substitut för uteblivet snabbmatsintag. Låt mig presentera min absoluta favorit snabbmatskedja: Nam Nam. På detta ställe har jag ätit alldeles för många Bánh mìs alldeles för många gånger… Men gott är det ska ni veta. Do try it!

Rooftop bar
Egentligen borde kanske 1-Altitude ligga på topplistan här. Jag menar beskrivningen på hemsidan talar ju nästan för sig själv: ”Perched at 282 metres above sea level on the rooftop is 1-Altitude Gallery & Bar, the highest alfresco bar in the world, boasting the spectacular 360-degree view of Singapore. Offering memorable gastronomic dining experiences is Stellar, while Altimate is the ultimate party destination.”

Men jag måste säga att jag älskar The Lantern, där utsikten eller atmosfären inte heller är så pjåkig.. Det är ett lugnare bar-häng där med lounge musik, medan 1-Altitude är mer ”klubbigt”..


Galleria
Alltså måste börja med att säga att jag aldrig sett en så galleria-tät stad som Singapore. Det är gallerior precis överallt känns det som. Eftersom vi bor precis vid en stor shoppinggata så är det kanske naturligt att favorit gallerian ligger i närheten.. ION Orchard heter den iallafall och har blivit en favorit. Den är riktigt stor och det finns verkligen allt ifrån H&M till Dior. Något som är mindre naturligt (för att vara mig) är dock hur lite jag har shoppat för att bo så nära shoppinggatan…..

Pluggställe
Då det finns risk för att jag gör för mycket reklam för KTH Biblioteket här i bloggen så låter jag mitt favoritpluggställe hemma i Stockholm förbli osagt i detta inlägg……

Här i Singapore är favoriten The Book Café, ett supermysigt café som ligger i området där vi bor. När man kommer in i lokalen känner man direkt att ”Ah, det här är ett sånt café man får plugga på”. Och nödvändigheter som mysfaktor, WiFi, låneböcker, trevlig personal, god (café)mat, gott kaffe etc. finns! Det enda som fattas är gratis påtår…Det påminner nästan lite om Kaffeverket eller Snickarbacken7. Ja, jag cafépluggar i Stockholm. Ibland kan jag faktiskt slita mig ifrån mitt favoritpluggställe…

Profilbild
Jag heter Michelle Jeng och är en matglad, pratglad och allmänt taggad tjej som går mitt första år på masterprogrammet Real estate and costruction management. I vår tar jag dock en liten paus från Stockholm och KTH och sätter mig på ett plan mot Asien för att ta del av det entreprenöriella utbytesprogrammet iLead. Detta innebär att jag kommer att bo och studera i Singapore på universitetet National University of Singapore. Jag kommer även att få göra en praktik på ett startupföretag vid sidan av studierna. Så om ni är sugna på att veta mer om hur det är att både plugga, leva och pröva arbetslivet i en helt annan kultur tycker jag att ni ska läsa min blogg när jag är borta.