Hoppa till innehåll

Nu börjar det närma sig slutet…

… Men jag bokar en tur- och returbiljett till Zürich!

Japp. Så fick det bli. Gruppen där jag gjorde mitt research project erbjöd mig ett internship, och eftersom jag trivdes superbra tvekade jag inte en sekund på att tacka ja! Så i sommar kommer jag arbeta 10 veckor på PSI med elektrokemi – så kul! Jag trivs verkligen här i Zürich och i gruppen på PSI, så jag kommer ta tillvara på varje sekund denna sommar.

Utöver att stå på labbet så finns det lite andra saker jag vill göra i sommar. Så, tidigare postade jag mina förväntningar inför utbytet. Vad är då mina förväntningar inför sommaren?

  1. Två härliga veckor hemma med familjen. Det var det kravet jag hade på detta internship. Att jag i början av sommaren skulle ha tid att åka hem och landa lite.
  2. Få Besök! Nu är flera av mina vänner i Sverige lediga – så jag hoppas att någon kommer och besöker mig! Ping till alla mina vänner – Dörrarna i Zürich är öppna!
  3. Lära mig massor om elektrokemi och elektrokemiska membran. Förra sommaren hade jag ett 8 veckor långt internship i USA och lärde mig massor. Hoppas att få göra samma resa med det projektet jag skall arbeta med här på PSI.
  4. Gå på hajk!!! Älskar att vara ute och röra på mig, och jag tror att många helger kommer spenderas ute i alperna!
  5. Bada massor i sjön!!! De helger jag inte är på hajk skall garanterat spenderas vid sjön!

Då de flesta studenter har tentor i Augusti (jag har själv två) kommer de flesta av mina studiekamrater stanna i Zürich över sommaren, så det blir nog en del häng vid Unter Letten eller på diverse uteserveringar i stan efter jobbet.

Jag är så glad att få stanna i underbara Zürich! Efter snart 9 månader här känner jag mig väldigt etablerad här. Nu kommer det säkerligen bli ännu svårare att åka hem i Augusti…

Det blir lite fler sena kvällar vid Badens Tågstation i sommar…