Nu kom sommaren till Zürich…

Sommaren har verkligen kommit till Zürich, och jag sitter och läser om Syntesis Fuel Engineering vid vattnet. Det är så varmt att blekfisar som jag måste ha solhatt och SPF 50.

Även fast det är mitt i tentaperioden så känns livet enkelt, och det är nästan lite vemodigt att åka hem två veckor. Jag trivs verkligen med tillvaron just nu, och jag hoppas sommaren här kommer bjuda på många varma kvällar vid sjön. Min första tenta denna period gick väldigt bra, så nu har jag dragit ner tempot, är lite mör efter denna intensiva men otroligt givande termin!

Utöver det har det varit filmvecka på campus Hönggerberg, och film har visats på storduk. Hidden figures, som jag såg i torsdags var fantastiskt bra. Vi åt nyfriterade minidoughnuts och popcorn.

Under helge har jag roat mig med att gå ut och springa, och avsluta löprundan med att crawla fram och tillbaka över sjön där jag bor. Stämningen är alltid hög vid Katzensee, och det är alltid några studenter som grillar eller badar på stranden.

Förra måndagen gick vi som vanligt på pubquiz, sista för terminen. Lag E=MCHAMMER^2 slog till med höga poäng de första rundorna men dalade på slutet – ett halvår av regelbundna quizzes och vi har fortfarande inte lyckats vinna! Vi får ta nya tag i sommar. Känns riktig vemodigt när mina vänner säger ”I can’t imagine next year without you Elisabeth.” – när man får höra sånt vill man bara stanna kvar!

Utöver det så är kvällarna fantastiska. Som bra sommarkvällar i Sverige – fast varje dag! Utsikten från balkongen är fenomenal, liksom vyerna från Rigiblick, ett litet berg där en av mina kompisar bor.

På torsdag smäller det med två tentor, sen bär det av hemåt, adieu!