14 dagar med midnattssol

Trots att jag är fullkomligen kär i Zürich så var det härligt att komma hem till familjen, gården utanför Västerås och Stockholm.

Det varmaste välkomnandet fick jag nog av gårdskatten Rumla som ville gosa. Under dessa 14 dagar har jag hunnit med:

  • Bli fascinerad över ljuset. Jag vet att vi inte har midnattssol i Västerås, men det var faktiskt rätt enerverande att vakna mitt i natten utan uppfattning om solen var på väg upp eller ner. Enerverande, men ändå en härlig ”som hemma” känsla.

  • Luncha med mormor på favoritresturangen Monrads. Fisk och skaldjur är verkligen en bristvara i min Schweiziska vardag. Under dessa två veckor har jag till och med ätit sill till frukost – man måste passa på! Utöver fisk och skaldjur stod en nybakad 7/11 kanelbulle och kopiösa mängder Bregott på listan över föda som måste intas i Sverige.

  • Hänga massor med familjen, bland annat genom att paddla kajak i Mälaren samt att hinna med 5 dagars roadtrip på island!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De sista dagarna hemma hade jag besök från en amerikansk kursare som backpackar i Europa. Det var kul att få visa upp Stockholm, men det kliade i fingrarna att få åka tillbaka. Jag är verkligen inte redo att lämna Zürich än, och jag är så peppad på att lära mig mer om elektrokemi samt att hänga mer i alperna! Kommer under sommaren publicera några inlägg om mitt internship och den sista tiden av utbytet, eftersom terminen officiellt avslutas sista augusti. Så häng med här för att följa livet på Internship i Schweiz!