Singapore – Expectations vs Reality

Nummer fem på min lista över förväntningar jag hade på min utbytestermin var: Att skapa nya rutiner och göra mig av med dåliga vanor.. I’m quoting: ”Ser bland annat framemot att dricka mer vatten än kaffe – alltså tvärtemot vad jag gör på KTH.”………..

ALLTSÅ HA HA! Jag skäms nästan lite..
I början var jag väldigt bra på att dricka en massa vatten och inget(!) kaffe. Men det var vell nångång i april som jag började trappa upp med kaffet igen. Jag dricker inte 5 koppar per dag (ál a KTH) men nu, lagom inför hemresa så är koffeinintaget lagom högt för att jag snabbt ska kunna anpassa mig till den absurda kaffekonsumption som jag normalt ägnar mig åt.

Singaporianskt kaffe (Kopi) som man får hängandes såhär:
Här måste jag säga att jag faktiskt inte är förtjust i Singaporeanskt kaffe vilket kanske bidrog till att jag var så ”duktig” i början av terminen. Men allt finns ju i Singapore så lika gott kaffe som kaffet i Sverige går ju att hitta..

7 nya (och något tveksamma) rutiner och (o)vanor jag börjat med här i Singapore:

1. Sova alldeles för sent och vakna alldeles för tidigt (när det varit extremt snackar vi 02 respektive 05)
  2. Äta ute alldeles för mycket (vi snackar typ varje dag)
  3. Aldrig ta med sig matlåda (inte ens äga en matlåda)
  4. Ta taxi/Uber/Grab alldeles för ofta (taxi är väldigt billigt här. Ingen ursäkt men ändå)
  5. Kasta alla sopor i ett och samma sopnedkast, kasta petflaskor i vanliga papperskorgar osv. Detta är katastrof! Sopor sorteras inte som i Sverige här. Tyvärr!
  6. Sova med tjocktröja (inte alltid men ibland när man känner att man kommer bli köldskadad av ACn så åker munktröjan fram)
  7. Sjunga högt(!) på kontoret. Inte framför cheferna och så, men tror att den andra internen har fått stå ut med en del Maggio och Lorentz den senaste tiden.

Känner bara lite spontant: vem är jag haha. Skämt åsido så tror jag att det handlar om att jag fortfarande har lite lite semestermode i mig som gjort att jag kommit av mig med en massa. Men förutom att förstöra miljön så har det ovanstående varit värt det.

Speaking of det här med att komma av sig… Så var bland annat träning en sån sak som jag kom av mig med.

Historien om Michelle på gymmet till exempel, såg ungefär ut som en y = e-x  funktion.. Det började på topp och ja ni fattar resten.. (trots alla förutsättningar som gym och pool i byggnaden där jag bor)

Min Marathonkarriär här i Singapore blev oxå en kort (läs:obefintlig) historia. Att springa som jag annars gör flitigt i Stockholm var något jag verkligen kom av mig med tyvärr. Dock kom jag ut någon gång och fick prova på konsten att springa 10km utan att spotta en enda gång. Det var svårt men överkomligt:

Lite bilder från springtur.

Jag lyckades även få till en privatlektion med thaiboxning under terminen..
Från att ha tränat typ 3 gånger i veckan hemma i Stockholm så var ju även detta ett nederlag..

Profilbild
Jag heter Michelle Jeng och är en matglad, pratglad och allmänt taggad tjej som går mitt första år på masterprogrammet Real estate and costruction management. I vår tar jag dock en liten paus från Stockholm och KTH och sätter mig på ett plan mot Asien för att ta del av det entreprenöriella utbytesprogrammet iLead. Detta innebär att jag kommer att bo och studera i Singapore på universitetet National University of Singapore. Jag kommer även att få göra en praktik på ett startupföretag vid sidan av studierna. Så om ni är sugna på att veta mer om hur det är att både plugga, leva och pröva arbetslivet i en helt annan kultur tycker jag att ni ska läsa min blogg när jag är borta.