Hoppa till innehåll

Det här med packning.. Vad tar man med sig för ett halvår i Singapore?

Nu när jag lämnat Singapore och anlänt i Holland och börjat packa upp min resväska (som förövrigt höll på att spricka vid incheckningen) så har jag funderat lite över vad i min resväska som verkligen behövdes på mitt utbyte i Singapore och vilka saker som var mindre nödvändiga.

Jag tycker alltid att det är svårt att packa inför en vanlig semesterresa. Så när jag skulle packa inför mitt sex månaders långa utbyte så vart de en del panik. Så här kommer lite packningstips (som jag hade behövt inför min resa) till er som ska på utbyte till Singapore eller något ställe med liknande klimat.

Här är 5 saker jag hade nytta av:

 1. Det är kallt inomhus (AC:n är for REAL) så tunna koftor och tjocktröjor är faktiskt något som varit extremt användbart här i Singapore. Både på kontoret, inne på shoppingcenter och i mataffärer och även på bussar och tunnelbanan.’
 2. Min roomie tipsade mig även om att ta med sängkläder samt vakumförpackat täcke och kudde från IKEA. Även fast IKEA finns i Singapore så är det extremt skönt att kunna landa, åka till ens nya hem och sova på en gång utan att först behöva göra en trip till IKEA (eller liknande) det första man gör när man är fett jetlaggad.
 3. Eftersom min dator totaldog i början på terminen så fick jag lära mig den hårda vägen. Gör en back-up innan du åker iväg på ditt utbyte. Ett hett tips!
  Även om allt i min dator gick att rädda så var det inte kul.. Att ta med en extern hårddisk, USB-minne eller liknande är även bra. Så man kan göra back-up på plats men även för att kunna spara bilder eller lägga över skolarbeten eller liknande.
 4. De gångerna som jag reste ifrån Singapore så var powerbank, resehandduk, adapter och min backpacking ryggsäck guldvärda.
 5. Att rekommendera är även att ha med sig två bankomat kort. (Med Ica Banken har man friauttag hos UOB)

Vissa saker som man har haft med sig tänker man liksom ”Vad i hela friden tänkte jag med här”.
Här är 4 saker jag hade kunnat lämna hemma..

 1. Hela Apoteket Hjärtats och Apoteket ABs sortiment. Jag önskar att någon hade sagt ”det finns apotek i Singapore också.” Självklart är det superskönt och smart att köpa med sig en del saker. Men jag åkte påriktigt hem med 2 paket tandkräm, en årsförbrukning av tamponger, tre paket dimor (förstoppande tabletter), 2 oanvända tandborstar, 2 myggspray… ja ni fattar.
 2. Onödiga kontorskläder. Jag kunde nog inte sagt det bättre än en av mina roomies: Kolla företagets dresscode innan du packar med dig en massa onödiga kontorskläder.
  När man ska jobba så är det såklart kontorskläder som gäller. Men det är värt att dubbelkolla med företaget man ska vara på vad för kontorskläder som gäller hos dem. En del har varit på företag där det är flipflop-mode och andra där det är skjorta och stängda skor som gäller. Alternativt att det vid vissa tillfällen behövs en mer dressad outfit.
 3. Jeans. Nu talar jag verkligen bara för mig själv, men jag tyckte verkligen att det var för varmt med jeans. I alla fall i början innan man vande sig vid värmen (typ sista månaden). Jag tror inte riktigt att jag fattade hur varmt 33 grader och en luftfuktighet på nästan 80 procent var när jag satt hemma på mitt vardagsrumsgolv och dividerade över om jag skulle ha med mig ett eller två par jeans.. Jag tog med mig ett par jeans som jag använde vid exakt ett tillfälle och det var också vid det tillfället som jag höll på att smälta bort. Tunna kläder är verkligen att rekommendera.
 4. Egentligen allt förutom pass, pengar och viktiga dokument. (Klyschigt men sant)
  När man frågar ”Är det något jag har glömt nu? Finns det något jag borde ha tagit med?” så är egentligen det sista man vill höra ”Har du pass och biljett?”. Meeen det är så sant. Sålänge man har pass, pengar och viktiga dokument utskrivna och medtagna så är det lugnt. Allt går att lösa och allt går att köpa (förutom tuggummi), speciellt när man har ett halvår på sig.


Den dagen jag hade jeans på mig.

Profilbild
Jag heter Michelle Jeng och är en matglad, pratglad och allmänt taggad tjej som går mitt första år på masterprogrammet Real estate and costruction management. I vår tar jag dock en liten paus från Stockholm och KTH och sätter mig på ett plan mot Asien för att ta del av det entreprenöriella utbytesprogrammet iLead. Detta innebär att jag kommer att bo och studera i Singapore på universitetet National University of Singapore. Jag kommer även att få göra en praktik på ett startupföretag vid sidan av studierna. Så om ni är sugna på att veta mer om hur det är att både plugga, leva och pröva arbetslivet i en helt annan kultur tycker jag att ni ska läsa min blogg när jag är borta.