Hoppa till innehåll

Ett sista bild-medley från Milano (del 1)

Jag kände att det blivit en himla massa inlägg utan bilder nu den senaste tiden. Och så kan vi ju inte ha det. Så här kommer lite bilder från den sista tiden i Milano:


Hur man motiverar sig till att plugga i 35-graders värme: Laga goda luncher med världens mest fantastiska italienska tomater som grund i allt.


Sista fin-lunchen med gänget. Oslagbar tvårätters på La Cantina di Manuela. Råbiff ftw. Ska bara äta råbiff nu resten av sommaren, finns ärligt talat få saker som är godare.


Sista aperitivon på Deseo. Lyckan var total för vissa när det upptäcktes att det inte fanns en, utan två chokladfontäner till efterrätt. Själv föredrar jag ju den himmelskt goda rostade potatisen framför en chokladfontän alla dagar i veckan, men man klagar ju inte. Drinkarna här är fantastiskt goda också, kan tilläggas.Jennifer fyllde år och vi fixade förstås brunch, tårta och hennes favvorätt (carbonara, vad annars). Officiellt sista kvällen med (större delen av) gänget. Men vilken kväll det blev.


Älskade Politecnico. <3


Fast det var inte jättekul att ha den här utsikten när man själv satt fast i ett tokhett klassrum och tentapluggade/avslutade vårt megaprojekt.


Sista sushibuffén på Wasabi. Alltså deras drinkar är att dö för. Frozen passionsfrukts-daiquiri har såhär framåt slutet av tiden blivit lie av min grej.


Jag kommer sakna den gamla farbrorn som äger panini-stället på vår gata. Han kan inte ett ord engelska, men vi har lyckats kommunicera ganska bra ändå under hela våren. Älskar att han alltid liksom lyser upp när man går förbi där. Och alltså for real, det är de godaste paninisarna jag någonsin ätit. Han gör ju allting från scratch när man beställer, så allting är pinfärskt och smakar fantastiskt. Då känns det liksom ok att vänta 10 minuter på att han ska göra en macka. Det är värt det.


Man kan ju spendera soliga dagar på sämre sätt! Vår lilla balkong har varit otroligt välanvänd den senaste tiden. Man måste ju passa på att utnyttja solen medan man har den tillhands liksom.


Alltså det här var orimligt gott. VI köpte färsk svärdfisk från vår fredagsmarknad och jag stekte den i olivolja med salt & peppar. Lite (läs: mycket) citron på och vitlöksfrästa haricouverts till och du har en oslagbar middag! Svärdfisk är något av en favoritfisk alltså.


Sista Navigli-hänget. Älskar ändå grejen med att man köper sin take away-spritz i en plastmugg för 5 euro och går och sätter sig vid kanalkanten och dricker den och liksom bara njuter av livet.


Den allra sista glassen i Milano (läs: livet). Har helt glömt bort vad den gula glassen är för smak men jag skulle gissa på passionsfrukt eller ananas. Den lila är min älsklingssmak (som ingen annan gillar pga den smakar artificiellt,men jag älskar den) druva, så fantastiskt god.

Jag kände att det var dags för ett miljöombyte, så i vår lämnar jag mitt älskade KTH ett tag och beger mig mot varmare breddgrader för att spendera terminen i fantastiska Milano! Där kommer jag läsa stadsplanering på Politecnico di Milano (här på KTH läser jag Samhällsbyggnad med en master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning) medan jag försöker insupa allt vad den italienska kulturen har att erbjuda. I min blogg kommer ni kunna läsa om allt ifrån om hur många spelningar/konserter man kan hinna med på ett halvår till långa utläggningar om vilken pizza som faktiskt är Italiens bästa och vilka italienska byggnader vi borde inspireras av inom den svenska arkitekturen. Plus givetvis en himla massa bilder av all fantastisk mat jag kommer att få uppleva!