Working 9-5 (eller snarare 07.00-16.30)

Sådärja, tre veckor in på mitt internship! Älskar att vara tillbaka på PSI och arbeta med Redox Flow Cells tillsammans med mina härliga handledare! Man inser nu när man jobbar, 43 h i veckan, enligt Schweizisk standard, att livet som student ger mycket frihet. Under hela mitt utbytesår har jag varit rätt flexibel i mitt schema. Är det bra väder, så kan jag skippa någon föreläsning för att åka skidor, hälsa på en kompis som har internship på Roche eller hänger vid sjön. Så går det ju inte riktigt till när man har ett jobb, och ett visst antal timmar som skall stämplas in per vecka.

Bilder från i Maj då jag smet från tentaperioden för att hälsa på Erik, en kursare från i höstas. Han gör ett internship på Roche i Basel.

På helgerna har jag haft möjlighet att rafta på Limmat, sticka ner till Milano (Erikas blogg gör mig så sugen på Pizza!), cykla till Rapperswil samt hänga på Nordiska roddföreningen i Zürich, där jag även firade midsommar. Rekommenderar alla som ska på utbyte till Zürich att gå med i roddklubben!!! Här har jag lärt känna svenskar, som bor och jobbar i Zürich, och lärt mig mer om hur det skulle vara att leva och bo här efter examen.

Mitt favoritområde i Milano, Naviglio Pavese!

Midsommar, vi fick både sill, köttbullar och jordgubbstårta!  Erik, som jag tidigare besökte på Roche, är även han med i roddklubben!

Tog ut en av roddklubbens paddleboards på en tur i Zürichsjön i helgen!

Att vara utomlands som student ger, som tidigare nämnt, en viss flexibilitet i schemat. Dock tycker jag det är skönt att ha ett fast jobb att gå till. Det ger mig möjlighet att skapa rutiner, men det är lite surt att stå iklädd labbrock inomhus när solen skiner. Det ger mig även möjlighet att prova på livet som arbetande ingenjör i Schweiz.

Underbara Zürich.

Detta är mitt tredje internship under min studietid. Efter årskurs två hade jag ett internship på KTH och förra sommaren, efter årskurs tre, ett på Stanford. För varje nytt internship, ny grupp, ny uppgift och ny arbetsmiljö lär jag mig ovärdeliga saker, inte bara om kemi, utan också hur olika grupper funkar. Alla mina tre internships, i tre olika länder, har visat på tre helt olika gruppdynamiker, strategier, tillvägagångssätt och hierarkier för att nå väldigt lika mål. Jag har lärt mig vad som funkar bäst för mig, och fått större insikt kring vart jag kan hitta de miljöerna.

Lite bilder på Stanford

En av mina förväntningar innan utbytet var att gå utanför min comfort zone. Att jobba utanför det bekväma har alltid varit lite mitt livsmotto, och antagligen en av anledningarna att jag har detta internship idag. Så till er som skall utomlands nu i höst eller ni som funderar på att söka utbyte, pusha gränserna! Våga, Kör  bara!