Hoppa till innehåll

Packat och klart – Nu drar jag!

Inlägg från 14 juli, 2017

Hej allihop!

Jag heter Jasmin och kommer under de närmsta fem månaderna att blogga här på Utlandsbloggen från mitt utbyte i Monterrey, Mexiko. För en utförligare presentation av mig kan ni klicka här. Under höstterminen kommer ni även kunna följa tre andra KTH-studenter som kommer att blogga från sina utbytesterminer i Schweiz, USA och Kina.

Bildkälla: http://www.worldeasyguides.com/americas/mexico/monterrey/monterrey-on-map-of-mexico/

Jag har haft en intensiv period de senaste veckorna med förberedelser inför mitt utbyte och avsked av vänner och familj. To-do-listan har varit lång, men nu är jag äntligen redo för mitt nya liv på andra sidan Atlanten! Men det var knappt, jag trodde för en stund att jag skulle bli hemlös då betalningen av mitt boende i Monterrey nekades gång på gång på flygplatsen i Paris. Det där med utlandsbetalningar var en ny och komplicerad värld för mig. Efter en stunds googlande på spanska banktermer kunde dock min pojkvän hjälpa till att lösa problemet och pengar överföras. Förhoppningsvis står en lägenhet redo att ta emot mig om 16 dagar i Monterrey.

Fram till dess ska vi resa runt på Kuba. Vi börjar i Havanna och tänkte sedan ta oss till andra städer, byar och härliga stränder på ön. Jag hoppas kunna komma in i spanskan och samla energi och härliga intryck inför kommande termin på TEC de Monterrey.

Jag återkommer med uppdateringar från Kuba!

/ Jasmin

Profilbild
Hej! Jag heter Jasmin Sabir och studerar femte året på Civilingenjörsprogrammet design- och produktframtagning. Jag läser sista terminen på mastern Innovationsledning och produktutveckling och gör denna termin mitt examensarbete som MFS (Minor Field Study) i Medellin, Colombia. Här i bloggen kommer ni att få följa med mig på mitt äventyr till Medellín (det som på 80-talet ansågs vara världens farligaste stad, men som nu fått pris för att vara en av världens mest innovativa städer) när jag arbetar med organisationen Ruta N för att förbättra deras co-creation plattform. Denna plattform är en hemsida som ämnar att samla in idéer från stadens invånare för att skapa innovationer för bättre ekonomi i staden och levnadsförhållanden för folket.