Welcome to the good life – summerar mitt år!

Inte nog med att mitt utbytesår lät mig prova studera i mina drömmars land, mitt internship ger mig även möjligheten att se hur ett liv efter examen skulle se ut! Även fast arbetadagarna är längre och förväntningarna på mig höga stormtrivs jag på PSI och livet i Zürich – Welcome to the good life! Att jag klickade bra med denna grupp märkte vi under mitt semester research project, och jag är så tacksam att de erbjöd mig att göra detta internship!

Utöver tuffa arbetsveckor med, inte helt ovanligt, 10-12 timmars dagar på labbet + 2 timmars pendling dagligen, har jag i skrivande stund tentaperiod. trots detta försöker jag maxa helgerna med utflykter, middagar och häng på nordiska roddföreningen. I helgen som var slogs rekord på klubben och vi som var där drack champagne – bra jobbat Steen! Zürich är för mig den perfekta mixen av Work hard, Play hard. De jag träffat som bor och jobbar här maxar både karriär och fritid.

Middag på fina Metropol! När man jobbar kan man ha lite större budget. Första gången jag slår på och äter sushi i Schweiz.
Vandring bland vingårdarna i mitt älskade Valais.
Pluggdag på Roddklubbens takterass.
Tog en tur med klubbens stand up paddleboard.

När jag tänkte summera upp mitt år började jag gå igenom alla bilder på min dator, men det är bara för många bilder och minnen som jag skulle vilja visa. Mycket ligger redan på bloggen, så jag valde att visa lite nya bilder istället.

Detta år har verkligen gett mig så många olika upplevelser och sinnesstämningar. Jag upplever ETH som precis lika tufft som man hört ryktesvägar. När jag kollar på bilder från förra hösten inser jag att jag spenderade otroligt mycket tid i skolan, jag gjorde i princip inget annat! Jag har lärt mig att jobba hårdare, planera, strukturera och prioritera, på ett sätt KTH + extrajobb + hästar aldrig krävt av mig tidigare. Jag upplever inte denna tid som stressad eller olycklig, bara fokuserad och väldigt lärorik. Under vårterminen, när jag bemästrat nivån på prioritering och struktur, fick jag möjlighet att bygga relationer som jag hoppas kommer vara länge, resa, åka skidor och ta in så mycket som möjligt av livet i Schweiz. Det känns bra att jag lämnar Schweiz med fina relationer till en grupp på PSI som forskar inom ett område som verkligen intresserar mig. De har planerat en stor avskeds BBQ åt mig, men jag ser det snarare som en ”På återseende- BBQ”.

Detta år har gett mig enorm personlig och professionell utveckling; några exempel är:

• Större självkännedom, vilket antagligen är det viktigaste jag fått under året. Jag har större förstående kring hur jag själv fungerar i ett bredare spektra av situationer.
  • Ett internship inom det område om intresserar mig allra mest
  • Kontakter – både vänner för livet och professionella sådana
  • Erfarenhet från att delta i >>Venture>>, som är en stor start-up tävling. Där 1/5 domare nominerade vårt projekt till top 5 av >200 deltagare. Skriva business plan, pitcha och göra sitt case vattentätt.
  • Bättre skidåkare
  • Kurser hårt anknutna till industri, större inblick i framförallt läkemedelsbranchen
  • Lärt mig hantera Schweizisk byråkrati,  som är betydligt tuffare än den Amerikanska byråkrati mitt internship i USA förra året innebar

Det sista projektet jag och min kompis Jessica drog igång är en youtubekanal med intervjuer med kvinnor inom STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) samt allmänt pepp för kvinnor som funderar på en karriär inom STEM, kika in vettja!

Så mitt sista budskap till alla som kikar in på bloggen – åk på utbyte, och ta vara på möjligheterna när du väl är ute!

Hej och tack för denna tid!