Att säga hejdå

Mja, inte riktigt till allt och alla, eftersom jag har tre dagar kvar tills min avresa och dessutom kommer tillbaka hit i januari för att fortsätta mitt exjobb. Men igår sa vi hejdå till Paloma, min mexikanska rumskompis och bästa vän här i Illinois. Hon kommer inte tillbaka i vår, så det är jag ganska moloken över. Men på den ljusa sidan så innebär det att jag måste åka till Monterrey och hälsa på henne i vår – och efter Jasmins äventyr där i höst är jag så sugen på att få se staden och landet!

På U of I finns en tradition att ta kort framför skolans Alma Mater-staty innan man lämnar universitetet, för framtida lycka och framgång – och det ville vi ju att Paloma skulle ha. Så hon och jag gick på en promenad kring campus och tog några ikoniska eller turistiga (det får ni själva bedöma) bilder i universitetets finaste miljöer.

Här framför universitetets alum-byggnader och valvbågen med fontänerna bakom. Här tog Paloma bild på mig på vår första dag i skolan i augusti – så cirkeln har nu slutits :’)
Framför skolans ”quad” (den större av de två), kring vilken vi hade många av våra lektioner. Många av skolans ikoniska bilder har tagits kring denna ”main quad”, inklusive en av mina från våra första dagar i Illinois, samt de jag hittade innan jag ens kommit hit
Här har vi den vackra Union Building (syns på den snöiga bilden från mitt tidigare inlägg också). Här inne finns restauranger, plats att studera, bowlinghall och kontor… Allt man kan tänka sig!
Det blev en så fin bild så jag blev avis och fick vara med i en också.
Och här har vi den – den ikoniska (har jag använt det order för mycket i detta inlägg?) ALMA MATER.
<3 <3 <3 Lycka och framgång till oss båda, tillsammans! <3 <3 <3
”Ta emot världen med öppna armar!” Notera även våra Illinois-halsdukar! Riktiga patrioter ser ni här.
Jag tänkte att jag passar på att ta mina Alma Mater-bilder nu också, så jag inte glömmer i vår och mister all lycka och framgång för framtiden…
COME AT ME BRO. 🙂

På kvällen hade vi en Farväl-Middag för Paloma (även om hon inte ville kalla det så). Ricardo, Evelyn, Zhuyun, Xochitl, Shelby, jag, Paloma och Laura (alla i bilderna nedan) samt Ben och Nathaniel, som behövde smita iväg snabbt för att gå på Star Wars-premiären, njöt av god mat och varandras sällskap. Det var jättemysigt, trots omständigheterna.

Efteråt gick några av oss till en jättemysig bar i närheten, inredd likt en fjällstuga, och drack några drinkar innan vi begav oss till Evelyn och Xochitl’s kompis som hade en liten hemmafest. Paloma, Laura och jag stannade dock inte så länge – ett rör med färdig kanelbulle-deg satt hemma i kylskåpet och väntade på oss hemma i Global Casa. Så vi skyndade hem och bakade tillsammans en sista gång…

Slutet gott, allting gott. Bokstavligt talat. Tack för att du har förgyllt min utbytestermin, Paloma! <3

God bless America!